index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Potpisan Sponzorski ugovor između KK Splita, Bobisa i Tommyja

Nakon provedene predstečajne nagodbe, financijske i poslovne konsolidacije te potpisivanja Ugovora o financiranju s Gradom Splitom, danas je u Žutom salonu na Gripama potpisan Sponzorski ugovor između KK Splita, tvrtke Bobis d.o.o. kao generalnog sponzora i  Tommy d.o.o. kao sponzora.

2015_Potpisivanje_sporazuma_K.KSplit.jpg Tako će kroz razdoblje od naredne četiri godine  splitski Košarkaški klub godišnje dobivati milijun kuna sponzorskih novaca.

Uz gradonačelnika Ivu Baldasara, direktora kluba Roberta Andrijića te predstavnika tvrtki Tommy i Bobis, Zorana Mamića i Ivana Kuštre, okupljenima su se obratili i savjetnici gradonačelnika Ozren Bužančić i Anđelka Visković koji su potvrdili da je ukupni dug kluba sa 54 milijuna kuna, kroz predstečajnu nagodbu, smanjen na 10 milijuna, što uz potpisivanje ovog sponzorskog ugovora, klubu omogućuje čisti početak i stabilno poslovanje u iduće četiri godine.
„KK Split 20 godina proživljava jednu priču u kojoj iz godine u godine ostvaruju rezultate kakvi jesu, trošilo se više nego što se moglo. 2012. godine smo nakon revizija došli do spoznaje da klub duguje 54 milijuna kuna, što je velik iznos i za puno veće klubove od našeg.“, započeo je gradonačelnikov savjetnik za sport,  Ozren Bužančić svoje izlaganje na početku današnje svečanosti potpisivanja sponzorskog ugovora kojom je prigodom izrazio nadu da KK Split sada ulazi u jedno novo razdoblje.

Prema riječima Anđelke Visković, predsjednice Nadzornog odbora KK Splita najvažnije je  da postoji jedinstvo u operativnom djelovanju kako bi se pomoglo klubu.
„Nije bilo lako doći do broja vjerovnika koji su potrebni da prođe predstečajna nagodba. Velika zahvala svim radnicima jer su 18 mjeseci bili bez plaća. Uspjeli smo potporom Grada Splita, gradonačelnika i Gradskog vijeća, ali ništa se nije moglo realizirati bez strateškog partnera kojeg danas i službeno dobivamo.“- ustvrdila je Visković.
Direktor KK Split, Robert Andrijić  kazao je da su tvrtke Tommy i Bobis pokazale visoku razinu društvene svijesti te da će pomoći da se vrati kredibilitet kluba.

„Odlučili smo se kao dežurni vatrogasci u Splitu, da gasimo požare gdje je potrebno. Izgubili smo naviku dolaziti na Gripe, to treba promijeniti. Zadovoljni smo i sretni, voljeli bi da i drugi pomažu, ali očito je takva situacija da se sve svelo na Tommyja. Ne želimo samo grabiti od zajednice, već joj je i vraćati. Nadam se kako će klub sljedeće četiri godine funkcionirati kako treba.“ , pojasnio je Zoran Mamić zbog čega su se njegove tvrtke odlučile uložiti četiri milijuna kuna u KK Split.

Gradonačelnik Baldasar zahvalio je tvrtki Tommy na potpori koju pruža splitskom sportu, ali i iskoristio priliku te pozvao i ostale tvrtke, domaće i strane, da pomognu posrnulom velikanu s Gripa. Ujedno je i najavio kako se planira  gradnja na parkingu i igralištu iza košarkaške dvorane na dijelu koji je u vlasništvu Grada Splita. Natječaj će, kako je rekao biti objavljen do kraja ove ili na početku slijedeće godine uz uvjet da onaj tko bude investitor mora i dugoročno financirati klub.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba