index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Grad Split i Sveučilište u Splitu potpisali ugovor o suradnji

Gradonačelnik Grada Splita Ivo Baldasar i Rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, 3. kolovoza potpisali su ugovor kojim Grad Split i Sveučilište uspostavljaju poslovnu suradnju u dijelu znanosti i visokog obrazovanja, ...

2015_08_03_sveuciliste.jpg ... a temeljem kojeg Grad Split postaje nastavna baza Sveučilišta. Grad Split će, kao nastavna baza, povezivanjem prakse, znanosti i istraživačkog rada, za studente Sveučilišta organizirati izvođenje dijela nastave odnosno stručne prakse, a u svrhu stjecanja konkretnih praktičnih znanja i vještina.  
- Grad prepoznaje važnost suradnje sa Sveučilištem, a problematika kojom se bave stručnjaci iz Grada Splita je toliko kompleksna da će stručnu praksu moći obavljati studenti gotovo svih sastavnica Sveučilišta u Splitu. Na ovakav način omogućit ćemo studentima da svoje teoretsko znanje suoče s praktičnim i operativnim poslovanjem ali i kompleksnim izazovima gradske administracije i vjerujem da će im to iskustvo biti dragocjeno. – rekao je tom prilikom gradonačelnik Baldasar.
Grad Split će imenovati stručne osobe - mentore koji će educirati studente za praktičan rad i pratiti ih u stjecanju konkretnih znanja i vještina, te ih ocjenjivati za uspješnost. S druge strane, Sveučilište će pružati kontinuirano usavršavanje stručnim osobama-mentorima u realizaciji ovog projekta.
- Grad Split je među prvim lokalnim zajednicama koje su potpisale ugovor o suradnji sa Sveučilištem- kazao je rektor Anđelinović i dodao kako će studenti moći obavljati dio ljetne prakse na radnim mjestima Grada pri čemu će biti bitna kvaliteta, a ne kvantiteta.
Detalji realizacije novo sklopljene poslovne suradnje biti će definirani najkasnije do početka akademske godine. Potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenik gradonačelnika Splita Goran Kovačević, prorektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc Marko Rosić i pročelnica Službe za gospodarstvo, turizam i međunarodne i europske fondove Grada Splita, Ela Žižić.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba