index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Najuspješnija Ultra do sada

Treći po redu Ultra Europe Festival koji je u Splitu održan od 10. do 13.srpnja ove godine opravdao je sva očekivanja. Protekao je s najvećim brojem posjetitelja do sada, minimalnim brojem incidenata, a osim izvrsne promidžbe grada potvrdio je da je moguća simbioza festivala elektronske glazbe i destinacije.

2015_08_03_Press_Ultra_01.jpg Zaključak je to sa danas održanog sastanka kojega su zamjenik gradonačelnika Splita Goran Kovačević i gradonačelnik Ivo Baldasar održali s predstavnicima organizatora te gradskih poduzeća, službi i ustanova koje su bile uključene u realizaciju ovog velikog projekta, a s ciljem da izvještaji o odrađenom tijekom ovogodišnje manifestacije posluže kao podloga za što bolju pripremu  UEF 2016.

2015_08_03_Press_Ultra_03.jpg„Mislim da su efekti i zaključci današnje koordinacije pokazali da je logistika Grada Splita i svih naših institucija na najvišoj razini. Grad Split je sposoban kao domaćin pružiti potporu u organizaciji najvećih svjetskih događanja poput Ultre i nadamo se da će tako biti i svih sljedećih godina“, kazao je zamjenik gradonačelnika Kovačević dodavši da je na ovogodišnjoj Ultri bilo15 posto više posjetioca, a 60 posto manje incidenata.

2015_08_03_Press_Ultra_02.jpg„Podaci koje smo dobili od naših službi govore o tome da je s obzirom broj posjetitelja broj incidenata bio minimalan, gotovo zanemariv. Svega ih je za  šezdeset četvero intervenirala Hitna medicinska pomoć, a procjena je da je kroz cijeli taj tjedan bolnica zaprimila između 150-200 pacijenata.“, navodi zamjenik Kovačević.
Direktor tvrtke Adria MM Produkcija Joe Bašić se zahvalio gradonačelniku Ivi Baldasaru i zamjeniku Goranu Kovačeviću na potpori i suradnji te istaknuo važnost koju Ultra Europe Festival ima za ovaj dio Europe.

„Jako sam sretan što smo imali tu mogućnost zaključiti ovogodišnje izdanje u pozitivnom tonu. Sve ovo ne bi bilo moguće da nismo otpočetka imali otvorenu suradnju i komunikaciju s Gradom Splitom.“, kazao je Bašić navodeći da je kroz program od sedam dana grad Split posjetilo više od sto pedeset tisuća ljudi iz 143 zemlje.

2015_08_03_Press_Ultra_04.jpgDirektorica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić s ponosom je predstavila službene rezultate noćenja i dolazaka u Grad Split.
„Prema službenim rezultatima imamo porast u broju dolazaka od 21 posto i porast u broju noćenja od 21 posto, što nas iznimno raduje. Veliki razlog tome je Ultra, ali i sva ostala događanja koja su se dogodila u gradu Splitu u mjesecu srpnju. Na prvom mjestu su gosti iz Velike Britanije i Irske, zatim Australije i SAD-a, nakon toga Njemačke i Francuske. Gosti su ostajali u prosjeku pet i pol dana .“, iznijela je najnovije podatke Alijana Vukšić.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba