index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Švicarski veleposlanik u nastupnom posjetu Splitu

Povodom obilježavanja Dana državnosti Švicarske danas je u nastupni posjet Gradskoj upravi došao Nj. E. Stefan Estermann, veleposlanik Švicarske konfederacije u Republici Hrvatskoj, kojeg su primili zamjenici gradonačelnika Goran Kovačević i Aida Batarelo.

2015_07_29_Švic_veleposlanik_A.jpg „Osobito mi je zadovoljstvo da je danas u nastupni posjet Gradu Splitu došao veleposlanik Švicarske povodom obilježavanja Dana državnosti Švicarske. Sinoć smo imali nastup švicarskog banda na Rivi, a večeras je proslava u hotelu „Split“ na koju ćemo se kao Grad rado odazvati. Za tjedan dana počasna postrojba Švicarske imat će svoj mimohod Marmontovom i Rivom, to je jedna lijepa suradnja Grada Splita i Švicarske.“kazao je zamjenik Kovačević te naglasio da je Republika Hrvatska prošla ratne, tranzicijske i recesijske tegobe te da je Grad Split zainteresiran za švicarske investicije koje bi pomogle u gospodarskom razvoju grada Splita.“Shodno jednom razvojnom ciklusu grad Split je postao  atraktivna destinacija za njihove investicij.“, zaključio je zamjenik Kovačević dok je zamjenica Batarelo potvrdila važnosti Švicarske koja iako nije dio Europske Unije jako je važan gospodarski faktor razvoja Europe.

Veleposlanik Stefan Estermann se zahvalio na srdačnom i toplom gostoprimstvu te pohvalio energiju i duh grada i građana Splita te se osvrnuo na potencijalne investicije švicarskih tvrtki u gradu i državi.

2015_07_29_Švic_veleposlanik_B.jpg„Što se tiče investicija mi već imamo dvije švicarske tvrtke koje djeluju na ovom području, to su firma Roche i ABB, a zbog jačanja franka u Švicarskoj nama je interesantno da proširimo svoj djelovanje na druge države gdje bi naše firme bile locirane. Postoji jedna tvrtka koja je zbog velikih troškova proizvodnju premjestila u Hrvatsku, a bavi se elektroinstalacijama. Švicarska ima velike interese i doista nas zanima gospodarski povezati dvije države.“, kazao je švicarski veleposlanik te na kraju naglasio da dvjesto tisuća Švicaraca ljetuje na Jadranu, posebno na području Dalmacije kojoj ih privlači visoki standard smještaja, izvanredna hrana, čisto more, ali i kulturne i povijesne znamenitosti.

Na kraju susreta zamjenici su švicarskom veleposlaniku uručili plaketu sa grbom Grada Splita te monografiju Ive Pervana.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba