index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.































main_galerija
Split - ACY

Splitsko prenoćište za beskućnike dobilo licencu

Upravni odjel za društvene djelatnosti Splitsko-dalmatinske županije donio je rješenje kojim se utvrđuje da prostor za beskućnike u Gundulićevoj 22 ispunjava uvjete za pružanje usluga privremenog smještaja u kriznim situacijama beskućnicima.

2014_03_15_Split_003.jpg Rješenje je doneseno na zahtjev Udruge Most, koja skrbi o tom prostoru te, uz potporu Grada Splita, organizira prihvat, smještaj i ostalu skrb o beskućnicima u Splitu. Prethodno je županijsko Povjerenstvo za utvrđivanje minimalnih uvjeta u objektima (domovi i dr.), u kojima će se pružati socijalne usluge, izvršilo očevid u prostorima u Gundulićevoj 22 kao i uvid u potrebnu dokumentaciju te nakon pregleda prostorija u zasebnom, novouređenom dijelu objekta utvrdilo da Udruga Most u potpunosti udovoljava uvjete prostora, opreme i izvršitelja usluga koji su zadati pozitivnim propisima.
Prema rješenju socijalne usluge privremenog smještaja pružat će se za 34 beskućnika, a u prihvatilištu će stalno raditi četiri zaposlenika Udruge. Nina Miličević, viša savjetnica splitskog gradonačelnika - specijalist za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu je, izražavajući svoje zadovoljstvo, istakla da je „licenca“ koju je izdala Splitsko – dalmatinska županija potvrda da i Grad Split i Udruga Most rade u potpunosti po najvišim standardima. O značaju dobivanja „licence“ govori i podatak da je splitsko prihvatilište tek sedmo od njih 15 u Hrvatskoj koje je dobilo odobrenje za rad.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba