index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Partneri iz projekta u sklopu Programa za cjeloživotno obrazovanje „Leonardo da Vinci“ posjetili grad Split

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas, zajedno s Elom Žižić, pročelnicom Službe za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europske fondove predstavnike partnera iz projekta koji se provodi u sklopu Programa za cjeloživotno obrazovanje „Leonardo da Vinci“.

2015_07_17_Projekt_Leonardo_A.jpg Agencije za mobilnost i programe EU. Riječ je o programu prenošenja dobrih praksi među osam zemalja EU koje sudjeluju u ovom Programu, a čiji je cilj povećavanje mobilnosti radi razmjene znanja i vještina te time utjecaja na ukupni razvoj. Predstavnici koji borave u Splitu su u biti partneri projekta, koji su došli u organizaciji Ustanove za kulturu i informiranje Media Hungarica, a svoju radionicu će održati u prostorijama Mađarske nacionalne manjine na Mažuranićevom šetalištu.

Činjenica da su došli iz različitih zemalja, kao voditelji različitih projekata, od onih koji se bave kulturom do medijske komunikacije (Marlies Bitter, CELSTEC – Centre for Learning Sciences and Technologies der Open Universiteit Nederland / Fernuniversität der Niederlande; Daniel Ondřej, METROPOLITNÍ UNIVERZITA PRAHA; Bernd Mikuszeit, Institut für Bildung und Medien (IB&M) der Gesellschaft für Pädagogik und Information (GPI); Thomas Bauer, Österreichische Gesellschaft für Bildung und Kommunikation; Christos Giannoulis, RCI Research and Consultancy Institute Ltd., Zypern; Marko Ivanišin, Zavod za izobraževanje in komunikacijo Maribor) upravo pokazuje bit cijelog projekta – povezivanje na različitim platformama i razmjena iskustava i znanja. Naime, kako je rečeno, sudjelovanjem u nekoj od aktivnosti potprograma Leonardo da Vinci, korisnici imaju mogućnost stjecati nova životna iskustva te primjenom stečenih znanja, značajno doprinijeti radu matične ustanove, vlastitoj zapošljivosti na tržištu rada te samom gospodarstvu. Potprogram Leonardo da Vinci omogućava prijenos dobrih praksi i inovacija u gospodarstvu između država sudionica, usklađivanje obrazovnog sustava sa tehnološkim napretkom i tržištem rada te osobni i profesionalni razvoj sudionika.

Inače, njihov posjet Splitu se dogodio na inicijativu Janoša Andočija iz Ustanove za kulturu i informiranje MEDIA HUNGARICA. S obzirom da je riječ o multinacionalnom projektu u kojeg su uključene i organizacije nacionalnih manjina, sastanku je prisustvovao i Angel Mitrevski, član Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske. Također, u razmjeni iskustava i dogovoru o daljnjoj suradnji sudjelovali su i predstavnici Turističke zajednice Splita.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba