index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva /2/

U sklopu „Splitskog ljeta“ otvorena izložba Gerarda Titusa Carmela

Večeras je u dva izložbena prostora, u palači Milesi i Galeriji Kula otvorena izložba „Slike, radovi na papiru i grafika 1991. – 2014.“, francuskog slikara, grafičara i pjesnika Gerarda Titusa Carmela.

2015_07_14_Izložba_Titus.jpg Ističući da je izložba iznimno važna za Split i Hrvatsku, ministar kulture Berislav Šipuš je istakao da je „Gerard Titus Carmela jedan od najcjenjenijih i najuzbudljivijih slikara i umjetnika, ne samo u Francuskoj“. Riječ je o jednom od najuglednijih francuskih umjetnika, koji je do sada imao više od petsto skupnih izložbi i više od 250 samostalnih. Njegov rad predstavljen je u stotinjak muzeja i javnih zbirki. Među brojnim nacionalnim i međunarodnim nagradama dobitnik je i Grand Prixa za slikarstvo 2014. godine Fondacije Simone i Cino del Duce, pod pokroviteljstvom Akademije lijepih umjetnosti Instituta Francuske. Sam umjetnik se zahvalio na pruženoj prilici da se predstavi svojim djelima u Splitu. „Zadovoljan sam prostorom u kojem su izložena moja djela, jer je on upravo onakav kakvim sam ga zamišljao“, kazao je Titus Carmela.

Izložbu, čijem je otvaranju prisustvovao i zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević, postavio je akademik Tonko Maroević. Predstavljenih 57 djela dio je programa Rendez- vousa Festivala Francuske u Hrvatskoj i dio programa 61. Splitskog ljeta, koje je počelo večeras, a traje do 14. kolovoza, do kada će publika moći razgledati i izložbu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba