index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Otvoren Program postakademskog zapošljavanja

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske  Zoran Milanović  danas je u Sveučilišnoj knjižnici otvorio Program postakademskog zapošljavanja, kojeg organizira Sveušilište u Splitu u cilju stvaranja kvalitetnijih poduzetničkih inicijativa i u sklopu toga razvoja transfera znanja i tehnologije.

2015_07_13_rektor.jpg „Mi kao Sveučilište posjedujemo znanje. To znanje želimo pretvoriti u znanje koje je upotrebljivo – znanje koje se može transferirati u poduzetničke aktivnosti., a također, kroz ovakve inovativne projekte stvoriti poduzetnička znanja, poduzetnike novih tehnologija, koji će pokrenuti našu državu i koji neće morati odlaziti iz Hrvatske, nego će ostajati ovdje“, kazao je rektor Sveučilišta Šimun Anđelinović, zaključivši da je pravi put ka razvoju znanje i primjena znanja. 2015_07_13_premijer.jpg
Pohvaljujući novoizgrađene objekte u Sveučilišnom kampusu predsjednik Milanović je podsjetio da na Sveučilištu u Splitu ima manjak profesora i nastavnika te je obećao da će „država pomoći koliko može preraspodjelom sredstava“, ali da na samom Sveučilištu ostaje daljnja borba za izvrsnost, znanje, status i prostor. Nakon skupa kojem je prisustvovao i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, predsjednik Milanović je zajedno sa svojim domaćinima i u pratnji Branka Grčića, potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije obišao i zdanja Prirodoslovno-matematičkog, Pomorskog i Kemijsko-tehnološkog, koja su dovršena , ali zbog pravnih problema još nisu useljena. Zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Roko Andričević kazao je da će se taj projekt, započet 2009. Godine, uskoro završiti. U Ministarstvu smo odlučili da u koordinaciji s Državnim odvjetništvom idemo na izvansudsku nagodbu. Proces je trajao dugo. U konačnici su sve strane manje-više zadovoljene. Svi uvjeti su usuglašeni, kriteriji definirani i sve je potpisano prije 15-tak dana. To znači da bi ova zgrada za 2,5 mjeseca trebala biti u posjedu Sveučilišta u Splitu i useljiva za oko tri tisuće studenata. Naravno, treba proći i tehnički pregled te dobiti uporabnu dozvolu. Riječ je o izvanrednom prostoru, kao i jednoj od najvećih investicija u županiji u posljednjih 6-7 godina. Naravno, trebat će dodatnih ulaganja u laboratorije i opremu. Zato postoje europski fondovi, postoje mogućnosti da studenti zajedno sa svojim profesorima prijavljuju te projekte, kao i samo Sveučilište. Natječaji su stalno otvoreni i priča o dodatnim sredstvima je sada u rukama ljudi koji rade na Sveučilištu“, kazao je zamjenik Andričević, dodavši da će se u okviru programa Ministarstva uz podršku Vlade, koji se provodi zadnjih nekoliko mjeseci, 23. srpnja objelodaniti postupak razvojnih koeficijenata, čime će se otvoriti jedan broj novih radnih mjesta prvenstveno za mlade doktore znanosti koje želimo zadržati u Hrvatskoj. Riječ je o tisuću novaka u cijeloj Hrvatskoj, a na splitsko Sveučilište se odnosi  oko 170 novaka. To je ujedno najveća investicija u ljudski potencijal koja je ikada napravljena u Ministarstvu znanosti i sporta, istakao je zamjenik Andričević.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba