index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

„Lastavice“ u Runovićima otvorila stambenu zajednica za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama

Splitska Udruga za inkluziju „Lastavice“ danas je u Runovićima kod Imotskog otvorila stambenu zajednicu za odrasle osobe s intelektualnim poteškoćama.

2015_07_08_lastavice.jpg Riječ je o stambenoj zgradi s okućnicom u kojoj će stanovati šest korisnika. Prema riječima Danijele Jelić, predsjednice Udruge, projekt je financirala Svjetska banka, a nakon godinu i pol dana financiranje će preuzeti Republika Hrvatska.
Otvaranju ovog objekta prisustvovala je Nina Miličević, viša savjetnica splitskog gradonačelnika - specijalist za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu. Uz brojne goste, sponzore i partnere, predstavnike udruga s područja grada Splita i Splitsk – dalmatinske županije na kojem prostoru Udruga i djeluje, otvaranju ovog važnog objekta prisustvovali su i ravnateljica splitskog Centra za socijalnu skrb Tatjana Vukman, ravnatelj Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe „Maestral“ iz Splita Miljenko Grabar, predstavnici Doma za psihijatrijske bolesnike iz Trogira te drugi gosti, kako bi pozdravili otvaranje još jedne stambene zajednice, kao najkvalitetnijeg oblika skrbi za osobe s intelektualnim teškoćama. Inače, Udruga „Lastavice“ je osnovana 2000. godine, kao udruga građana i pravnih osoba koja djeluju s ciljem promidžbe kvalitete življenja, samostalnog stanovanja i osamostaljenja osoba s intelektualnim teškoćama te djece i mladeži bez roditeljske skrbi s ciljem skrbi i organiziranog uključivanja ovih osoba u redovne uvjete života, u skladu s njihovim potrebama i mogućnostima, te pružanje skrbi izvan vlastite obitelji.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba