index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Mimohod Sinjske alke u Splitu

Povodom 300-te obljetnice Sinjske alke u Splitu će se u ponedjeljak održati mimohod alkara preko Zapadne obale i Rive te prigodni program na središnjoj pozornici  na Rivi u kojem će sudjelovati klapa Sinj i KUD ...

2015_07_03_alka.jpg ... Filip Dević. Rečeno je to na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Banovini na kojoj su ovaj događaj najavili splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, predsjednik Viteškog alkarskog društva,Stipe  Jukić, zamjenica gradonačelnika Sinja, Kristina Križanac i direktorica splitske Turističke zajednice, Alijana Vukšić.

„Mimohod alkara u Splitu dogodit će se po prvi put i to nam čini veliko zadovoljstvo i čast.“, ustvrdio je gradonačelnik Baldasar na današnjoj konferenciji za novinare i izrazio nadu da će biti još ovakvih i sličnih događanja koji promoviraju bogatu kulturnu i turističku ponudu Splita i Sinja.
Gradonačelnikovu ideju podržao je i predsjednik VAD-a, Stipe Jukić  napomenuvši da je 300-ta sinjska alka nacionalni događaj i da se nakon mimohoda koji su alkari imali u Bruxellesu i Zagrebu sada preko Splita vraća „rerom“ u Sinj.

„Ovo je velika turistička promidžba grada Sinja, ali i pomoć grada Splita toj promidžbi“, rekla je zamjenica gradonačelnika Sinja, Kristina Križanac  s čime se složila i direktorica splitske Turističke zajednice, Alijana Vukšić koja je istakla da je u destinacijskom menadžmentu uz promociju kulturne i povijesne tradicije Splita uvijek ide i promocija vrijednosti okolnih gradova.

U mimohodu sinjskih  alkara u Splitu, koji će se u ponedjeljak s početkom u 19.00 sati formirati na zapadnoj obali, na prostoru ispred splitske Gradske uprave, bit će preko 120 učesnika od čega 25 alkara i njihovih konja, 44 alkarska momka, Gradska glazba Sinj te gradski dužnosnici Splita i Sinja, čelnici Splitsko-dalmatinske županije te predstavnici Splitsko-makarske nadbiskupije.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba