index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Položen kamen temeljac za osnovnu školu na Pazdigradu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je na prigodnoj svečanosti položio kamen temeljac buduće osnovne škole na Pazdigradu. U polaganju temeljnog kamena pridružili su mu se zamjenica Aida Batarelo, zamjenik ministra znanosti, ...

2015_05_30_pazdigrad-1.jpg ... obrazovanja i sporta Roko Andričević, predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković, zamjenik Goran Kovačević, predsjednik Gradskog kotara Nino Vela, suradnici i hrvatski branitelji, kao i djeca i roditelji s Pazdigrada , koji će svi zajedno za 22 mjeseca dočekati novu školu sa školskom sportskom dvoranom. U naravi to nije bio klasičan kamen temeljac već metalna kapsula sa likovnim radovima djece iz žnjanskog dječjeg vrtića „Brnistra“, kojima su mališani izrazili svoje viđenje buduće škole. Potom je 14-godišnji Nikola Grizelj u istu rupu bacio iskidane transparente na kojima su stanovnici Pazdigrada, prethodnih godina, ispisivali svoje nezadovoljstvo odugovlačenjem početka gradnje škole.

2015_05_30_pazdigrad-2.jpg„Malo je žalosno i čudno da se 20 godina čekalo na jednu školu. Mi smo odlučili da to napravimo. Osim što smo to na Gradskom vijeću jednoglasno izglasali ipak posebnu zahvalu moram izreći našem Splićaninu, zamjeniku ministra gospodinu Roku Andričeviću, bez čije izravne podrške bi ovo bilo puno teže napraviti. Novci su osigurani i u Ministarstvu i u gradskom proračunu. Sve će biti gotovo za dvije godine, kada ćemo završiti i drugu fazu dvorane na Pujankama. Ovo mi je prvi kamen temeljac u životu. Nikad nisam mislio da ću doći do toga da polažem. Uvijek sam gledao tamo na televiziji kako netko drugi s lopatom stavlja, izgledalo mi je neobično i malo čudno, ali moram reći da mi je zaista drago“, kazao je gradonačelnik Baldasar čestitajući svima Dan kotara i Dan splitskih branitelja, kao iskaz zajedništva s „operativcima“ iz Gradske uprave.

2015_05_30_pazdigrad-3.jpg„Gradonačelniče, hvala na lijepim riječima, ali je čelna osoba grada uvijek ta koja mora napraviti onaj zadnji korak. Dvadeset godina je bio dug period, ali su takve bile okolnosti. Ministarstvo ima veliki sektor i nije bilo lako pronaći način kako osmisliti cijeli projekt da dođe do njegove realizacije. Stoga sa velikim zadovoljstvom mogu reći da je Ministarstvo uspjelo staviti ovaj projekt na listu strateških projekata i osigurati sredstva. Posebno mi je drago za ove mlade ljude, roditelje i njihovu djecu koji će konačno moći na normalan način osigurati nastavu i pohađanje škole te reducirati trosmjensku nastavu u drugim školama. Mislim da se sad možemo svi veseliti, jer konačno ovaj kvart dobiva ne samo školu nego i sportsku dvoranu, gdje će se ti đaci moći rekreirati i vježbat. Taj mali obol koje je Ministrarstvo dalo će pomoći Splitu. Nadam se da ćemo uskoro i OŠ Pujanke privesti kraju sa aneksom koji se planira i želim da ovakvih dana u Splitu bude više“, kazao je zamjenik ministra Andričević.

2015_05_30_pazdigrad-4.jpg„Radosni smo i zahvalni što je baš na današnji dan, Dan gradskog kotara Žnjan i na blagdan Gospe od Milosrđa vrhunac radosti, događaj kojega 20 godina čekamo, početak radova na školi koja znači puno više od same škole, školi koja je središte ovog našeg kotara, koji broji 7.000 stanovnika. Nadam se da ćemo se za dvije godine jednako ovako radovati i da će više od 500 djece galamiti po toj školi. Hvala gradonačelniku, njegovim zamjenicima i službama koji su prepoznali trenutak da su se stekle okolnosti da ovaj projekt može krenuti. Nitko to nije napravio klikom prsta, ali treba zahvaliti i svima onima koji su u proteklih 20 godina napravili prije vas, bivšim gradonačelnicima i bivšoj administraciji, kao i svim građanima, roditeljima i članovima vijeća Gradskog kotara koji su zagovarali ovaj projekt“, rekao je predsjednik kotara Vela, zamolivši gradonačelnika da ovaj događaj bude početak „jedne dobre priče infrastrukturnog opremanja ovog istočnog kotara, koji je od odlaska Ivana Pavla II. dobio jedan veliki značaj.

Osnovna škola na Pazdigradu je prva takva škola koja se nakon više od dvadeset godina gradi u Splitu. Škola će imati 20 učionica i sportsku dvoranu. Trebala bi biti izgrađena za 22 mjeseca. Vrijednost radova, koje izvodi poduzeće „Lavčević“ je 60 milijuna kuna koje će u jednakim omjerima financirati grad Split i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba