index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Zamjenica gradonačelnika posjetila izložbu likovnih radova djece u vrtiću „Brnistra“

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo posjetila je danas Dječji vrtić „Brnistra“ i razgledala likovne radove djece posvećene budućoj Osnovnoj školi „Pazdigrad“, čija izgradnja počinje u subotu, 30. svibnja i s kojom dijele pripadnost istom gradskom kotaru.

2015_05_29_brnistra1.jpg Naime, djeca su za temu imala naslikati školu, kako je oni vide da bi trebala izgledati, s tim da će najbolji od 70-tak radova u tubi biti postavljeni u temelje škole, kada se sutra, u subotu, 30. svibnja, na Dan Gradskog kotara Žnjan bude polagao kamen temeljac za buduću školu.
Od 63 mališana, o kojima se skrbe u vrtiću, izgrađenom 2009. godine, njih troje je zamjenici predalo odabrane radove koji će tako od subote podupirati zdanje nove škole na Pazdigradu. „Gradnja škole više nije obećanje, jer se ono počelo izvršavati. Još početkom travnja izvođač radova je uveden u posao, a sutra ćemo obilježiti svečani trenutak polaganja kamena temeljca. Sutra je i Dan kotara i mislili smo da je to prigodan trenutak da i formalno označimo početak radova na gradnji škole. Dakle, djeca već vide da se tamo nešto događa, vide strojeve, vide ljude na gradilištu i sa svojim crtežima i porukama koje šalju preko njih pokazuju kako vide buduću školu. Za 22 mjeseca očekujemo da djeca budu u školskim klupama. To znači da svi oni koji sada krenu u prvi razred u neku drugu školu moći će tada školovanje nastaviti u svom kvartu“, kazala je zamjenica Batarelo.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba