index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Festivalsko vijeće Splitskog ljeta vjeruje u financijsku podršku Ministarstva kulture

Zaključci i ocjene sa prve sjednice Festivalskog vijeća Splitskog ljeta, među kojima je i ona o vjerovanju da će Ministarstvo kulture podržati realizaciju planiranog programa ove manifestacije, bili su tema konferencije za novinare na kojoj su govorili zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević, ...

2015_05_29_festivalsko1.jpg ... predsjednica vijeća Inge Tomić Koludrović te ravnatelj „ljeta“ Goran Golovko.
„Novi pravilnik je pomogao da se eliminira dualizam u rukovođenju kazalištem i Splitskim ljetom, a i ono što je bitno, da možemo autonomno, sa HNK-om raditi na Splitskom ljetu prilagođavajući ga potrebama grada Splita, a to znači da Split iz toga izvuče maksimalni efekt u smislu programa i mogućnosti, dakle u funkciji što boljeg i bogatijeg kulturnog ljeta u našem gradu na korist naših građana i gostiju“, kazao je zamjenik Kovačević, dodavši da je ravnatelj Golovko upoznao vijeće s okvirnim programom i okvirnim financijskim budžetom. „Tokom sastanka smo telefonski kontaktirali s pomoćnikom ministra i ministrom kulture, kako bi uskladili naše programske želje s financijskim potrebama. U tom smislu smo imali vrlo kooperativan i uspješan razgovor s njima, pri čemu su oni neke naše argumente vezano za naše programe i potrebe, a u okviru njihovih mogućnosti, razumjeli. Grad Split će ostati na razini prošlogodišnjih financijskih iznosa, kao i županija, a od Ministarstva očekujemo da će s dodatnim 2015_05_29_festivalsko23.jpgsredstvima potpomoći realizaciju ovako predloženog programa. Za to ćemo potvrdu dobiti početkom idućeg tjedna. Konačna odluka o programu i budžetu bit će utvrđena sljedećeg petka. Bez obzira hoće li biti razlike u budžetu, vjerujemo da to neće ići na uštrb bogatog Splitskog ljeta, koje se može realizirati na visokom nivou, pogotovo što HNK sada ima mogućnost da racionalizacijom pojedinih stavki ostvare dodatne uštede, a ušteda je već i ostvarena jer nema dvostrukih funkcija, nego sve obavlja jedna osoba“, rekao je zamjenik Kovačević.
Ravnatelj Golovko je ocijenio da postoje naznake za optimizam da financiranje neće ostati na sadašnjoj razini, što bi trebalo biti potvrđeno početkom idućeg tjedna. „Vjerujem da ćemo uspjeti iznjedriti bogat i kvalitetan program festivala. Da će to biti festival kojeg ćemo svi zajedno pamtiti, ne po događanjima koja su mu prethodila, nego po vrlo zanimljivim i živim programima, kako u glazbi, tako i u baletu i drami“, istakao je ravnatelj Golovko, koji je napomenuo da se program radio na prošlogodišnjim parametrima u 2015_05_29_festivalsko2.jpgiznosu od 5,8 milijuna kuna. „Promjenom pravilnika Kazališno vijeće se našlo u situaciji da postaje festivalsko vijeće, zbog čega smo morali drugačije promišljati, ne samo tehničke obaveze kazališta kao organizatora, nego da sada počinjemo više računa voditi o koncepciji kazališta, kako u sklopu sezone, tako i u sklopu Splitskog ljeta. Vjerujemo da smo se oko Splitskog ljeta, kao manifestacije s dugom tradicijom, vrlo profiliranom publikom, koja je poznata, ne samo u nacionalnim okvirima, dakle manifestacije koja nadilazi gradsku i nacionalnu razinu i ima međunarodnu dimenziju, uspjeli dogovoriti da se u Ministarstvu priznaje kako je riječ o tako značajnoj manifestaciji. Zato se nadamo da se od programa koji je danas prezentiran uz pametnu organizaciju, ako se i ne bude u cijelosti mogao realizirati, neće previše oduzeti i da ćemo unatoč svemu imati zanimljivo Splitsko ljeto“, ocijenila je Tomić Koludrović.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba