index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

Prijem braniteljskih udruga u "Banovini"

Povodom sutrašnjeg obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Grada Splita, koji se prvi put obilježava, gradonačelnik Ivo Bladasar je danas, zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Borisom Ćurkovićem, zamjenicima Aidom Batarelo i Goranom Kovačevićem, pročelnikom Zdravkom Parčinom i savjetnikom Davorom Marasovićem primio predstavnike braniteljskih udruga.

2015_05_29_prijem-branite-2.jpg Gradonačelnik je izrazio ponos i zadovoljstvo što je 30.svibnja proglašen danom splitskih branitelja. „Sad smo imali malo vremena za pripremu sutrašnje proslave, ali već od prekosutra se počinjemo spremati za iduću godinu, da je proslavimo još bolje i jače.“, kazao je gradonačelnik te nadodao da je za sutra predviđeno polaganje vijenaca u 8,30 u Parku branitelja, a nakon toga slijedi Lovrinac i svečana misa u katedrali Sv. Duje. Također je pozvao okupljene branitelje da mu se sutra pridruže na polaganju kamena temeljca za O.Š. Pazdigrad. „Svi ste pozvani na polaganje kamena temeljca za O.Š. Pazdigrad, kao jedna simbolika, dvadeset godina u Splitu nije građena niti jedna škola. Ja mislim da je primjereno da vi budete tamo, da vi koji ste stvorili ovu državu položite kamen temeljac za djecu, a onda ćemo dogovoriti proslavu za iduću godinu.“, nadodao je gradonačelnik.
Osvrčući se na prosvjed branitelja i aktualna događanja u Zagrebu gradonačelnik je rekao:
2015_05_29_prijem-branitelj.jpg- Tužan sam iznad svega, previše je politike. Mi se ovdje nismo bavili politikom i zato mislim da smo uspjeli ostvariti normalnu komunikaciju bez obzira na različita razmišljanja i stranačku pripadnost. Dobro smo se razumjeli. Teško mi je komentirati događaje u Zagrebu osim da sam iskreno žalostan. Nije trebalo doći do toga.
Pripadnici braniteljskih udruga su se zahvalili gradonačelniku i Gradskom vijeću na usvajanju prijedloga o obilježavanju Dana branitelja Grada Splita. „Nakon dugo godina osjećam se ponosno. Dolaskom gradonačelnika Ive Baldasara napokon su nam vrata Gradske uprave otvorena. Još jedno veliko hvala na potpori koju nam pružate.“, zaključio je Stanislav Ivančić, predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja.Podsjetimo, odlukom Gradskog vijeća Grada Splita 30. svibnja je trajno proglašen Danom hrvatskih branitelja Grada Splita.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba