index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

U subotu, 6. lipnja će se održati 5. Split Pride

Pod geslom „Izađimo u siguran Split!“ u Splitu će se u subotu, 6. lipnja, s početkom u 18,00 sati, održati 5. Split Pride.
To je na večerašnjoj konferenciji za novinare najavila splitska LGBT Udruga „Rišpet“, koja po drugi put samostalno organizira ovu manifestaciju u Splitu.

2015_05_28_gay-pride-press.jpg Okupljanje sudionika parade će započeti u 17 sati u „Đardinu“ u Zagrebačkoj ulici, odakle će sudionici krenuti ulicom Kralja Tomislava, zatim Marmontovom, potom Rivom te Marulićevom do Pjace, gdje će se na štandarcu podignuti zastava duginih boja. Nakon toga će sudionici parade krenuti Bosanskom ulicom natrag prema „Đardinu“, gdje će se održati prigodni program.
Organizatori parade su najavili da će na paradi sudjelovati i veleposlanici Švedske i Velike Britanije te da će se ove godine po prvi put, na plaži na Bačvicama, organizirati After Pride. Također, da će se u suradnji sa zagrebačkom „Kontrom“ i splitskom policijom održati i Pride Week, ali će detalje o tom događaju objaviti narednih dana. Marko Mlinar, jedan od koordinatora udruge „Rišpet“ je kazao kako se ove godine očekuje više sudionika nego prošle, a i da će im se priključiti veći broj Splićana i turista koji se tog dana zateknu u gradu.
Zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević je, potvrđujući podršku Grada organizatorima i ovoj manifestaciji, najavio da će kolonu sudionika i ove godine predvoditi gradonačelnik Ivo Baldasar. „Sudjelovao sam na svim dosadašnjim pride-ovima. Želimo pokazati da živimo u tolerantnom društvu. Napravili smo značajne pomake u odnosu na prvi Pride, koji nam je svima ostao urezan u pamćenje po nemilim scenama. Pritom treba istaknuti da će Ivo Baldasar, kao jedini gradonačelnik u regiji koji je predvodio Pride, to učiniti i ove godine“, naglasio je zamjenik Kovačević. Pozivi za sudjelovanje u paradi poslani su Vladi, ministarstvima te uglednicima iz javnog i političkog života. Što se tiče slogana ovogodišnjeg Pridea: „Izađimo u siguran Split!“, po riječima organizatora, njime se želi ukazati na nasilje koje se svakodnevno događa nad splitskim pripadnicima manjina, koji mjesečno prijave najmanje jedan fizički ili verbalni napad.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba