index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Finski veleposlanik u nastupnom posjetu "Banovini"

Danas je u zgradi Gradske uprave gradonačelnik Ivo Bladasar u nastupni posjet primio veleposlanika Republike Finske u Hrvatskoj NJ.E. Timoa Rajakangasa. U pratnji veleposlanika Rajakangasa su bili predstavnici finskih tvrtki koje djeluju u Hrvatskoj ...

2015_05_26_finac-1.jpg ... zajedno s Milanom Senjanovićem, počasnim konzulom Republike Finske u Splitu i Branimirom Vlajom, počasnim konzulom Republike Finske u Zagrebu.
Finski veleposlanik se zahvalio gradonačelniku na toploj dobrodošlici te kazao da je prvi službeni posjet Splitu fokusiran na tri cilja. „Ambasade su smještene u glavnom gradu, a nama je cilj vidjeti što se događa u drugim gradovima, da iznađemo načine za bolju suradnju. Sve je više turista iz Finske koji otkrivaju ovaj grad i ovu regiju“, kazao je veleposlanik te nadodao da su finske tvrtke prisutne na hrvatskom tržištu, ali se ne bave proizvodima široke potrošnje nego su bazirane na područja inovacija i istraživanja.
„Moram reći da ovo nije samo posjet mene kao veleposlanika nego grupacije gospodarstvenika Hrvatske i Finske koji žele prezentirati svoje ideje te pojačati suradnju na ekonomskom i kulturnom području. Tim Finska-Hrvatska nije usmjeren u jednom pravcu, već se radi o obostranoj suradnji dviju država.“, naglasio je veleposlanik Rajakangas.
2015_05_26_finac-2.jpgPredstavnici finskih tvrtki kratko su prezentirali svoje djelatnosti i razgovarali s gradonačelnikom o mogućnostima trgovinske i kulturne suradnje.
Nakon izlaganja gospodarstvenika počasni konzuli Republike Finske u Zagrebu i Splitu su se složili da potencijal grada pod Marjanom leži u razvoju zdravstvenog turizma.
„Idemo prema tom cilju. Split je najprivlačniji grad u Hrvatskoj za zdravstveni turizam. Imamo sve uvjete, klimu, aerodrom, KBC i želimo surađivati s investitorima koji su voljni graditi hotele namijenjene upravo za ovaj tip turizma. Treba se fokusirati i organizirati sve uključene od Ministarstva turizma do Ministarstva zdravlja, a neki su razgovori na tu temu već obavljeni“, zaključio je gradonačelnik te se zahvalio finskoj delegaciji na posjeti Gradskoj upravi. Na kraju susreta finski veleposlanik se upisao u Spomen knjigu Grada Splita.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba