index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Četvrto izdanje Shift konferencije održat će se u Splitu 11. i 12. lipnja ove godine

Četvrto izdanje Shift konferencije održat će se u Splitu, u Hrvatskom narodnom kazalištu, 11. i 12. lipnja ove godine. Taj, najveći startup događaj u Jugoistočnoj Europi najavio je danas na konferenciji za novinare, održanoj u Microsoft inovacijskom centru ...

2015_05_25_shift2.jpg ... na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Ivan Burazin, jedan je od osnivača informatičke tvrtke „Codeanywhere“ i organizator „Shift“ konferencije.
Riječ je o mjestu susreta IT stručnjaka, domaćih i stranih institucija, predstavnika investicijskih fondova, studenata i medija kojom prilikom će se održati tri događanja, u kojima će sudjelovati oko tisuću sudionika. Prvo je Shift Hackaton, natjecanje mladih i talentiranih programera, dovoljno odvažnih da prihvate izazov razvijanja potpuno nove aplikacije u samo 24 sata. Zatim Shift Challenge, koji je namijenjen mladim poduzetnicima koji pripremaju svoje već pripremljene projekte za prezentaciju pred publikom i investitorima te treći dio, kada će u HNK predavanja održati vrhunskih 30-tak, uglavnom inozemnih govornika iz svijeta IT poduzetništva.
„Ovo je za Grad Split vrlo značajna manifestacija i zato smo mi i ove godine njeni pokrovitelji. Ponosni smo na naše splitske momke, koji su napravili iznimne poslovne uspjehe, ali i organizirali najveću startup konferenciju u JI Europi. U posljednje vrijeme se često govori kako nam mladi odlaze u svijet, ali evo, ovdje imamo mlade ljude koji svijet dovode nama. Nadamo se da je ovo lijepa poruka kako ne treba imati ograničenja, da su mogućnosti velike i da se ne trebamo zabijati u kutiju, nego da sav taj potencijal stručnosti i mladosti, ideja i entuzijazma trebamo pokušati maksimalno iskoristiti i pokazati da se i ovdje u Splitu mogu događati uspjesi. Informatička tehnologija ne ovisi o mjestu. Može se raditi iz bilo kojeg kraja svijeta i nadam se da će što više startup kompanija iskoristiti potencijal koji u Splitu nudimo i da žive u najljepšem gradu na svijetu i rade najbolji posao na svijetu. U Splitu u budućnosti zacijelo više nećemo imati teške industrije, niti imamo 2015_05_25_shift1.jpgprostora da razvijamo takve tehnologije. Stoga su ovakve, nove i moderne tehnologije, koje nose veliku dodanu vrijednost i zapošljavaju veliki broj ljudi, koje su čiste i komplementarne s našim razvojem i strateškim ciljevima za nas iznimno značajne. Po nekim procjenama u malim IT tvrtkama, unutar grada Splita i našeg okruženja radi nekoliko tisuća zaposlenika. Dakle, to je industrija koja je danas vrlo značajna i gdje očito imamo konkurentske sposobnosti, prije svega zahvaljujući splitskom sveučilištu, koje proizvodi određeni standard. Ali, imamo i korporativne prednosti, jer su Split i njegovo okruženje, kreativan ambijent koji pruža ugodu življenja i rada, što je vrlo bitno u procesima stvaranja i dovođenja do novih ideja, a što je bit uspjeha i u informatičkoj tehnologiji. Stoga će Grad Split i dalje poticati i pomagati te procese i sve one koji u njima budu sudjelovali“, kazao je zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević. Grad Split je kao pokrovitelj pomogao u organizaciji Shift konferencije s 50,000 kuna. Kao pokrovitelji konferenciju su podržali i Splitsko Dalmatinska županija, Turistička zajednica SDŽ i „Splitska banka“.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba