index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Otvoren 3. Sajam vina i delicija „Vinski podrum“

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar otvorio je danas u Dioklecijanovim podrumima 3. Sajam vina i delicija „Vinski podrum“.
„Čestitam i zahvaljujem organizatorima ovog vinskog sajma. Oni su prepoznali da Split treba imati jedan vinski podrum, ...

2015_05_22_vinski-podrum.jpg ... jedno vinsko događanje, kao što ih puno imamo i širom Hrvatske, kako u unutrašnjosti tako i duž obale, kao i vinskih putova. Mi u Splitu još uvijek nemamo vinski put, ali zato imamo vinski sajam. Ovo je odlično odrađeno i odlična ideja Miroslava Ivića i 'Slobodne Dalmacije'. Zahvaljujem se svim vinarima i proizvođačima naših domaćih delicija koji su nam se pridružili ovdje na sajmu. Sviđa mi se ideja da se sajam održava u dužem periodu, ali moramo vidjeti s Muzejom grada. Ipak, nastojat ćemo napraviti nešto što bi moglo biti interesantno za sve turiste koji ulaze u podrume, osim same priče vezane za podrume i rimsko doba te grad Split, da im ponudimo da kušaju vino uz simboličnu cijenu kao što imamo na mnogo mjesta u svijetu u vinskim podrumima“, rekao je gradonačelnik Baldasar otvarajući Sajam.
Sajam je organizirala izdavačka kuća „Slobodna Dalmacija“ uz suorganizatorstvo Udruge dalmatinskih vinara „Vino Dalmacije“. Na sajmu će se tokom dva dana predstaviti 47 vinara, vinskih udruga i vinskih putova, od Istre, do otoka, srednje Dalmacije, dubrovačkog primorja te Hrvatskog zagorja, Slavonije, Srijema i Baranje.
Predsjednik Uprave „Slobodne Dalmacije“ Miroslav Ivić je istakao da sada Split ima najstariju i najljepšu konobu na Mediteranu. „'Slobodna' želi promovirati ono najbolje što Dalmaciju čini Dalmacijom i naš grad gradom na Mediteranu. Vino je othranilo mnoge generacije. 'Slobodna' će prolongirati sve ono što vrijedi, što je držalo i što može biti budućnost ove regije“, rekao je Ivić.
Ivica Kovačević, predsjednik Udruge „Vino Dalmacije“ predložio je da ova manifestacija ne traje samo dva dana, nego cijelu godinu, da Split postane vinsko središte Dalmacije. „Ponudimo vino na kušanje i mogućnost kupnje svima koji prolaze kroz Dioklecijanove podrume, a znamo da ih je mnogo i svakim danom sve više. Vjerujem da ima prostora da zajedničkim trudom ovu predivnu manifestaciju napravimo da traje duže i da u Dioklecijanovim podrumima napravimo jednu vinoteku“, kazao je Kovačević. Na sajmu, koji traje 22. i 23. svibnja i koji je otvoren od 12,00 do 21,00 sat održat će se brojne promocije knjiga o vinu i radionice, kušanja vrhunskih vina. Uz vinare će se predstaviti najbolji sirari i pršutari te autori tradicionalnih, ali i inovativnih delicija. Također, priredit će se kušanje ponajboljih hrvatskih maslinovih ulja.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba