index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Split istaknuo kandidaturu za EP u dizanju utega 2017.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza Damijan Krklec podržali su na današnjoj konferenciji za novinare kandidaturu grada Splita za domaćina Europskog prvenstva u dizanju utega, koje bi se trebalo održati krajem ožujka ili početkom travnja 2017. godine.

2015_05_21_dizacki-savez.jpg „Sretan sam što sam ovdje. Za Split je ovo važan događaj, koji nam puno znači. Zato sam i došao dati podršku, jer znam da će bez pomoći Grada biti teško organizirati ovu manifestaciju. Nemamo baš priliku svaki dan dobiti jedno ovakvo natjecanje. Što se pak tiče financiranja, kada dobijemo odluku o domaćinstvu sjest ćemo za stol i vidjeti koliko će trebati sredstava. Odluku će donijeti Gradsko vijeće i ona će biti ugrađena u proračun za 2017. godinu. Treba istaknuti da nije riječ samo o sportskom natjecanju, već o događaju u interesu grada koji će, dolaskom velikog broja ljudi, pokrenuti turističku sezonu i gospodarstvo“, kazao je gradonačelnik Baldasar, dodavši da Spaladium arena nije opcija za mjesto održavanja prvenstva, jer je njen status neizvjestan.
Predsjednik HDS-a Krklec je brojkama pokušao dočarati značaj prvenstva istaknuvši da će u Split doći preko 1000 gostiju iz 41 države, što znači preko 3.500 noćenja u predsezoni. „Također, riječ je i o 26 sati izravnog prijenosa na Eurosportu i po 1,5 minutu promotivnog filma prije i nakon svakog prijenosa, što je izvrsna prezentacija grada i države, a što će gledati oko 55 milijuna ljudi diljem svijeta“, kazao je Krklec, napomenuvši da će u kampanji za dobivanje prvenstva vodstvo HDS-a obići svih 15 članova Upravnog odbora Europskog saveza kako bi lobirali za Split.
Neizravnu podršku kandidaturi Splita dao je i predsjednik Europskog saveza Antonio Urso, kazavši da Split zadovoljava sve uvjete. „Došao sam vam pomoći savjetom kako bi poboljšali sve ono što je potrebno za dobivanje ovakvog natjecanja. U organizaciji se javljaju problemi smještaja, odnosno hotelskih kapaciteta, potom transporta te mogućnosti organiziranja televizijskih prijenosa. Svi kandidati, turska Antalija i jedan od dva poljska grada (jedan za sada ne ispunjava tehničke uvjete) ispunjavaju uvjete i imaju jednake šanse, ali Split ima jednu stvar više – lokaciju, odnosno pogled kojeg ostali kandidati nemaju. Po povratku u Rim ću napisati pismo članovima odbora o zadovoljavanju uvjeta. Konačna odluka će se donijeti u listopadu u Litvi“, rekao je predsjednik Urso. Potom su gradonačelnik Baldasar i predsjednik Urso razmijenili poklone. Ursu, rizničaru EWF-a Marinu Ercolano Casadeiu te izvršnom direktoru „Eleica“, dobavljaču opreme za dizanje utega i potencijalnom glavnom sponzoru Andreasu Andrenu splitski gradonačelnik je uručio plakete grada, dok je predsjednik EWF-a njemu poklonio knjigu u kojoj je sadržana povijest dizanja utega od 1969. godine do danas, uz napomenu kako se nada da će u nastavku knjige biti i ime Splita. Gostima su uručeni i dresovi hrvatske nogometne reprezentacije.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba