index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Županijski info-dani u Splitu o korištenju strukturnih i investicijskih fondova za poduzetnike

Danas su u prostorijama Županijske komore Split započeli info dani na kojima će biti predstavljene mogućnost korištenja Europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova za istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije te regionalnih potpora u okviru Operativnog plana provedbe Industrijske strategije RH 2014. – 2020.

2015_05_21_info-dani.jpg Uz ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka otvaranju info dana je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević. Pozdravivši okupljene zamjenik je naglasio važnost sudjelovanja na skupovima koji svojim karakterom mogu doprinijeti gospodarskoj klimi u društvu i imati brojne pozitivne efekte na ekonomsku situaciju u državi.
„Mi u Gradu Splitu dobro znamo da je jedan od glavnih prioriteta gospodarske politike jačanje i pomaganje poduzetnika i obrtnika i zato već petu godinu za redom provodimo Natječaj za dodjelu potpora malom gospodarstvu u obliku bespovratnih sredstava. Samo za proteklu 2014. godinu ukupan iznos dodijeljenih sredstava je iznosio 700 tisuća kuna koje su iskoristila 42 poslovna subjekta.“, kazao je zamjenik naglasivši važnost provedbe besplatnih edukacija poduzetnika s ciljem usvajanja specifičnih znanja i vještina. Na kraju je zamjenik svima poželio što više povučenih sredstava iz EU fondova.
2015_05_21_info-dani-2.jpgPrisutne poduzetnike je pozdravio i ministar Vrdoljak istaknuvši važnost provedbe industrijske strategije kojom bi se kroz sljedećih sedam godina stvorilo osamdeset i šest tisuća novih radnih mjesta u industriji. „Plan nam je do 2020. godine imati 80 tisuća novih radnih mjesta u industriji, to ne može niti jedna Vlada, niti jedan ministar bez realnog sektora koji mora bit dio pokretača svih tih procesa u industriji. Prva godina nam je odlučna u realizaciji industrijske strategije. Bez industrije se Hrvatska neće moći razvijati, bez izvoza isto, bez konkurentnosti i produktivnosti u toj industriji nema velikog potrebnog rasta BDP-a kojim možemo vratiti svoje dugove. Katarzu smo prošli, ispred nas je pak faza reindustrijalizacije.“, zaključio je ministar Vrdoljak. Uz zamjenika Kovačevića i ministra Vrdoljaka okupljene su također pozdravili i Josip Sacher, potpredsjednik HGK i Jozo Sarač, ravnatelj RERA-e.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba