index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio izaslanstvo Cockburna

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, zajedno sa zamjenicom Aidom Batarelo i suradnicima, primio je danas izaslanstvo prijateljskog grada Cockburna iz Australije, koje je predvodio gradonačelnik Logan Howlett.

2015_05_20_cockburn.jpg Uz njegovu zamjenicu Carol Reeve-Fowkes te gradske vijećnike Philip Eva, Lyndsey Whetton i Stephen Pratta, susretu su sudjelovali i veleposlanica Australije u Republici Hrvatskoj Susan Cox te Hrvoje Petrušić, generalni konzul Hrvatske u Sydneyu.
U srdačnoj i prijateljskoj atmosferi spomenula se dosadašnja suradnja dvaju gradova. Istaknut je općeniti porast turističkih posjeta Splitu sa sve značajnijim udjelom i iz Australije, a posebna pažnja se posvetila suradnji na gospodarskom planu, u prvom redu na području brodogradnje.
„Njihova pomoć bi nam uistinu dobro došla vezano za gospodarski razvoja, preciznije brodarske industrije. Na području proizvodnje brzih brodova, Australci su među najboljima u svijetu. Usuglasili smo se da ćemo vidjeti što se u zajedničkom dogovoru s domaćim tvrtkama može napraviti. Također, dogovorili smo i uzvratni posjet Cockburnu u siječnju 2016. godine“, kazao je gradonačelnik Baldasar, podsjećajući da je izaslanstvo Splita posljednji put u Cockburnu bilo 2008. godine, zajedno s izaslanstvom Hrvatske gospodarske komore.
Gradonačelnik Howlett je, ističući važnost razvijanja suradnje između dva grada, napomenuo da u Cockburnu žive tisuće Hrvata i osoba hrvatskog podrijetla, naglasivši da je u taj grad prvi Hrvat došao još prije 150 godina.
Veleposlanica Cox je naglasila kako dolaskom na ovaj susret pokazuje koliko se u Australiji pridaje važnosti ovakvim prijateljskim vezama. Pritom je kazala kako vjeruje da će ulazak Hrvatske u EU doprinijeti da Australci u još većem broju posjećuju Hrvatsku.
Na kraju susreta, nakon razmjene prigodnih darova gradonačelnik Howlett i članovi izaslanstva su se upisali u Spomen knjigu grada Splita. Izaslanstvo Cockburna u Splitu boravi od 19. do 22. svibnja tokom kojeg boravka će razgledati kulturno povijesnu baštinu grada i susresti se s Društvom Australaca u Splitu. Prijateljstvo dvaju gradova uspostavljeno je 6. lipnja 1998. godine.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba