index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Gradonačelniku Baldasaru priznanje splitske Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata

Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata grada Splita danas je na svojoj skupštini uručila priznanje gradonačelniku Ivi Baldasaru za podršku u radu udruge te brigu i pažnju koju poklanja roditeljima poginulih branitelja.

2015_05_14_baldasar-udruga.jpg „Primao sam razne nagrade, ali uvijek iz kruga moga posla, iz gospodarstva. Ovo je prvi put da primam nešto ovako i to je za mene izuzetno emotivno i dirljivo. Više mi znači ovo nego što možete zamisliti. I moja je obitelj tokom svih ratova koji su prošli ovim prostorima mnogo propatila i svaka je generacija izgubila oko pola generacije, a to se dogodilo i u ovome ratu. Tako, ne mogu zamisliti što vi preživljavate, ali mogu pretpostaviti. Što se mene tiče i grada i Zdravka Parčine, koji vam je uvijek na raspolaganju, naša vrata su vam uvijek otvorena. Što god vam treba, mi smo tu. I ako se budu smanjivala proračunska sredstva, svima se mogu smanjiti osim braniteljskim udrugama, a posebno vama. Ovo nije zahvalnost nego prirodno stanje stvari, jer ako ne vodimo računa o Domovinskom ratu i žrtvama, onda nemamo o čemu razgovarati. To je stvar o kojoj i ne treba raspravljati, jer sumnjati u Domovinski rat je diranje u temelje nečega što je ugrađeno u nas svih skupa“, rekao je gradonačelnik Baldasar.
Podnoseći izvještaj o radu Upravnog odbora udruge, njen predsjednik Stanislav Ivančić je kazao kako je svake godine članova sve manje jer „vrijeme i bol čine svoje“. „Ono što nam daje snage su naši ratnici koji su okupljeni ovdje, prijatelji naše djece, koji su skupa ratovali, koji nam daju podršku, snagu i volju da ustrajemo u radu i budemo zajedno i da ne dozvolimo nikome da se 2015_05_14_udruga-roditelja.jpgDomovinski rat zaboravi“, kazao je Ivančić. On je zahvalio gradu i županiji na podršci, ali je izrazio nezadovoljstvo odnosom države prema braniteljima, dajući podršku prosvjednicima u Savskoj u Zagrebu. U vrlo emotivnom govoru kritički je progovorio i o tome da se istina o Domovinskom ratu prešućuje i iskrivljuje i da se branitelje, njihove obitelji naziva povlaštenim članovima društva.
Podnoseći izvještaj Nadzornog odbora udruge Vladimir Lasić je istakao da u ukupnim prihodima udruge, koji iznose 153.000 kuna grad Split sudjeluje sa 130.000 kuna.
Priznanja udruge dodijeljena su i Ivanu Kekezu, članu vodstva udruge za doprinos u njenom radu, Televiziji Jadran te novinaru te televizije Zoranu Vrbatoviću. Skupštini su, uz predstavnike Grada, prisustvovali i predstavnici Županije, splitskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata te udruga roditelja poginulih branitelja iz Kaštela, Kaštelanske Zagore, Trogira, Omiša, Imotskog i Šibenika.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba