index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.































main_galerija
Split - ACY

Festival ULTRA EUROPE 2015. održat će se u Splitu od 10. do 12. srpnja

Zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević te organizatori i sponzori najvećeg svjetskog festivala elektroničke glazbe predstavili su danas na konferenciji za novinare ovogodišnji festival Ultra Europe 2015. godine, koji će se od 10. do 12. srpnja održati u Splitu.

2015_05_13_Ultra_01.jpg „Grad Split je osigurao domaćinstvo Ultra music festivala do 2017. godine. Split u svom gospodarskom razvoju vidi turizam kao jednu od najvažnijih poluga budućih gospodarskih iskoraka. U tom smislu ovako velika, svjetska događanja za nas predstavljaju strateški interes i zahvaljujem Ministarstvu turizma jer je prepoznalo ovaj događaj kao događanje koje je nadišlo regionalni značaj“, kazao je zamjenik Kovačević zahvalivši svima u Turističkoj zajednici i Županiji, a posebno partnerima i organizatorima na podršci. „Zahvaljujem organizatorima jer su prepoznali Split kao odgovornog i profesionalnog partnera s kojim se mogu ostvarivati ciljevi rasta gospodarstva i turizma grada Splita, ali i rasta ovog festivala, koji ima tendenciju da bude najveći ovog tipa u Europi“, rekao je zamjenik gradonačelnika dodavši da sa ovakvim događajima, uz prirodne ljepote i kulturno povijesnu baštinu te infrastrukturu napokon počinjemo pretvarati taj potencijal u stvarnu korist s ciljem da grad Split preraste državne granice i bude uz bok najvećih turističkih središta u Europi i svijetu. Kovačević je istaknuo da je kvalitetna suradnja grada i organizatora otvorila realne šanse da Split bude domaćin i u pet godina nakon 2017. godine, na što upućuje i podatak da će sjedište organizatora ubuduće biti u Splitu. Pritom je naglasio da se u tom razdoblju očekuje porast posjete od 30 posto gostiju. Dodao je da osim marketinške koristi u vrijeme festivala u organizaciji radi oko tisuću ljudi, a popratna događanja utiču na daljnje produženje boravka gostiju. Pritom je kao sličicu koja govori o koristi naveo da je prošle, 2014. godine samo gradski prijevoznik „Promet“ ostvario 600.000 kuna prihoda od prijevoza putnika temeljem ugovora s organizatorima Ultre.
2015_05_13_Ultra_02.jpgDirektor tvrtke Adria MM Produkcija Joe Bašić je istakao da je prije pet godina Split izabran kao idealna destinacija za jednu ovakvu manifestaciju. „Tada i nismo imali baš podršku, jer se nije prepoznala mogućnost organiziranja ovakve manifestacije. U posljednje dvije godine smo dokazali da Split može organizirati festival ovakvog značaja i biti uz rame s Tokijem, Buenos Airesom, Miami it.d., na što možemo biti ponosni. Sretni smo i što smo se uspjeli izboriti da Split kao jedini organizira ovakav festival u Europi. Prošle godine je na festivalu bilo 150.000 posjetitelja u pet dana iz 126 zemalja svijeta, a ove godine ih očekujemo 180.000 u sedam dana. Ostvareno je neplaćenog PR-a u svijetu od preko 20 milijuna eura. Ovaj festival je motor koji pokreće gospodarstvo i razvoj i Split više nije isti grad kao onda kada smo mi prvi put došli. Ponosno možemo reći da je prošle godine kroz potrošnju na festivalu u sedam dana ostvareno 500 milijuna kuna“, rekao je Bašić, najavivši da će ovogodišnji program biti produžen na sedam dana, a osim u Splitu manifestacije će se održavati na Braču, Hvaru i na Visu.
Sandi Kuplen, direktor tvrtke Travel 2 Ultra je kao zanimljivost najavio da su prve rezervacije u omiškom kampu, koji će posebno biti uređen za prihvat gostiju Ultre, iz Afganistana te da su uslijedile i rezervacije iz Mozambika i Angole. „Već sada imamo značajno povećan interes iz Španjolske, Velike Britanije, Australije, Italije, iz Skandinavije... Organizirane su putne karte za gradski prijevoz za tri, odnosno pet dana, koje su već u prodaji“, kazao je Kuplen. Na današnjoj press konferenciji na kojoj je predstavljen festival spomenuto je da će ga se moći pratiti i preko interneta. O iznimnoj koristi za grad Split, hrvatski turizam, ali i cjelokupno gospodarstvo govorili su i direktori turističkih zajednica Splita i županije Alijana Vukšić i Joško Stella te Daglas Koraca, zamjenik ministra turizma te predstavnici sponzora i partnera.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba