index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Oxford slavio u utrci veslačkih legendi

Veterani sveučilišta Oxford pobjednici su 14. regate veslačkih legendi Sveti Duje, koja se tradicionalno održava u Gradskoj luci u povodu Dana grada i svetkovine svetog Dujma.

2015_05_10_veslaci.jpg Oni su dvjema uzastopnim pobjedama na stazi duljine 222 metra - od gata Sv. Nikole do Matejuške izvojevali ovogodišnju ukupnu pobjedu.
Legende Oxforda nastupile su u sastavu Jan Herzog, Matt Smith, Alastair Heathcote, Luka Grubor, Sam o'Connor, Michael di Santo, Ian Mandale, Henry Goodier i Lawrence Harvey, a nagrade su im na peristilu uručili pročelnik za sport i sportsku infrastrukturu Grada Splita Hrvoje Akrap te Ozren Bužančić, savjetnik splitskog gradonačelnika za sport. Drugoplasirani su bili domaćini – veslači Splita u sastavu Denis Boban, Vladimir Topić, Nenad Tvrdić, Tihomir Franković, Siniša Skelin, Jure Mrduljaš, Milan Ražov, Silvio Šupić, Josip Reić, dok su treći bili legende Cambridgea, u sastavu Toby Garbett, Ben Smith, Josh Pendry, Caryn Davies, Dan Rix, Alex Sharpe, Mike Thorpe, Katie Klavenes.
Time su predstavnici Oxforda izvojevali dvostruku pobjedu, s obzirom da su njihovi veslači – studenti osvojili pobjedu i u subotu, 9. svibnja, na regati sveučilištaraca, održanoj u Spinutu. „Bez obzira na jučerašnju i današnju pobjedu Oxforda, u ovoj utrci najveći su pobjednici veslanje i grad Split, čiji građani svake godine naprave atmosferu koju samo Split može napraviti. Što reći nego zahvaliti se svima na sudjelovanju i praćenju i ne preostaje nam ništa drugo nego pozvati svih dogodine na 15. Regatu Sv. Duje“, kazao je Luka Grubor, olimpijac i jedna od najvećih legendi Oxforda.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba