index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Dom je tamo gdje je pjesma

Povodom Dana Europe, 9. svibnja i u sklopu ovogodišnje Sudamje, na splitskoj rivi u subotu je održan program KUD-ova splitskih nacionalnih manjina pod nazivom „Dom je tamo gdje je pjesma“ . Riječ  o petom susretu kulturno-umjetničkih društava nacionalnih manjina  koje rade i djeluju u gradu Splitu.

2015_05_09_kud-manjine-2.jpg Iako je zbog vremenskih neprilika program započeo sa sat vremena zakašnjenja, kroz ples i pjesmu predstavila su se dva mađarska, talijansko, srpsko, bošnjačko i makedonsko kulturno društvo.
Program je započelo nastupom zbora Makedonskog kulturnog društva „Makedonija“ društva osnovanog prije 24 godine s ciljem očuvanja identiteta nacionalne manjine i s namjerom da se Splitu i Dalmaciji približi makedonska tradicija i kultura. Pod vodstvom profesorice Olge Barbir izveli su četiri tradicionalne makedonske pjesme. Uslijedio je 2015_05_09_kud-manjine-1.jpgnastup Kulturnog društva Bošnjaka „Preporod“ koji je se početku predstavio recitacijama svojih najmlađih članova.
S mixom starogradskih i narodnih pjesama okupljenom mnoštvu na splitskoj Rivi predstavilo se Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“, a potom i po prvi put na ovoj manifestaciji splitska Zajednica Talijana u čije je ime solistica Ksenija Peroš izvela napolitanske pjesme.Program je završio nastupom dvaju mađarskih društava koje djeluju u splitu njegujući tradiciju mađarskog naroda. Demokratska zajednica Mađara, kao prva mađarska udruga ikad osnovana na dalmatinskim prostorima predstavila se nastupom svoga pjevačkog zbora, a Novi mađarski kulturni centar okupljene građane na Rivi počastio je nastupom dječje skupine „Bobita“ ,folklorno-scenske skupine „Csardas“ i na kraju nastupom zbora „Viola“.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba