index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

Otvoreno jedriličarsko europsko prvenstvo

Svečanim otvorenjem i sastankom kormilara danas je započelo Otvoreno prvenstvo Europe za seniore i juniore za olimpijsku Klasu Finn, u organizaciji splitskog Jedriličarskog kluba Labud.

2015_05_11_Uvala Baluni.jpg Uvalom Baluni, podno Sustipana već se vijori trideset zastava ne samo europskih zemalja, već i svijeta, a na regatnom polju sve do nedjelje, 17. svibnja, kada je zakazan plov za odličja, borit će se 80 najboljih kormilara u ovoj kraljevskoj klasi.

U ime Grada Splita, koji je ujedno jedan od sponzora prvenstva, okupljenima se obratio Hrvoje Akrap, pročelnik Službe za sport i sportsku infrastrukturu poželjevši natjecateljima dobar vjetar i još bolje rezultate. Također se zahvalio JK Labud na svemu što čine za splitsko i hrvatsko jedrenje.

U borbi za epitet najboljeg jedriličara Starog kontinenta borit će se ponajbolji kormilari na svijetu od Eda Wrighta, 37-godišnjeg finca iz Velike Britanije koji je na vrhu ISAF-ove ljestvice, pa našeg Ivana Kljakovića-Gašpića, kao i Slovenca Vasilija Žbogara, ali i Grka Ioannis Mitakisa, pa Mađara Zsombor Berecza, te Poljaka Piotr Kule koji je brusio formu i na regati Split Olympic Sailing Week tjedan prije, također u organizaciji JK Labuda. Dosta je i jedriličara koji dolaze iz Amerike te Australije i Novog Zelanda.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba