index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio Adama Roczeka, predsjednika Europske sveučilišne sportske asocijacije

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, zajedno sa svojim zamjenikom Goranom Kovačevićem te Hrvojem Akrapom, pročelnikom Službe za sport i sportsku infrastrukturu primio je danas Adama Roczeka, predsjednika Europske sveučilišne sportske asocijacije i ...

2015_05_08_oxf-cam.jpg ... Šimuna Anđelinovića, rektora Sveučilišta u Splitu te sudionike 14. međunarodne veslačke regate „Sveti Duje“, predvođene predsjednikom Organizacijskog odbora Jurajom Gamulinom te veslačima Lukom Gruborom, predstavnikom posade Oxfordskih legendi i Ben Smithom iz posade legendi Cambridgea.
Tokom razgovora svi sudionici su ocijenili nužnim razvoj i veća ulaganja u akademski sport, ukazavši na njegove važne značajke pa je tako, između ostalog istaknuto da u veslanju, kao prestižnom akademskom sportu, čak 80 posto veslača završi višu ili visoku školu.
U tom kontekstu ističući vrijednost regate „Svetog Duje“, rečeno je kako je njen dio u kojem se natječu sveučilišni čamci doživio najveći razvoj, a ove godine sudjeluju i ženske posade, pri čemu su veslačice Oxforda i Cambridgea same financirale putovanje u Split.
Upućujući na što veću podršku akademskom, nasuprot komercijalnom sportu, Adam Roczek je naveo kako je s tim u vezi potrebna jača suradnja gradova i sveučilišta, ali i suradnja sveučilišta na međunarodnoj razini stvaranjem sličnih programa koji bi omogućili veću razmjenu studenata sportaša.
U razgovoru je spomenuta i organizacija europske Univerzijade koja će se održati u Zagrebu i Rijeci te spomenuta mogućnost organiziranja svjetske Univerzijade 2025. godine u organizaciji četiriju sveučilišnih centara u Hrvatskoj – Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka, što je od predstavnika Splita ocijenjeno kao zanimljiva ideja. Veslačka nadmetanja, u organizaciji Splitskog sveučilišnog sportskog saveza počinju 9. svibnja kada će u uvali Spinut, s početkom u 9.00 sati početi natjecanje veslača sveučilišta iz Splita, Oxforda i Cambridgea. U nedjelju, 10. svibnja s početkom u 12,00 sati u Gradskoj luci, nadmetat će se veslačke legende triju sveučilišta, a proglašenje pobjednika će se održati na Peristilu u 13,15 sati.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba