index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Na Rivi otvoren 1. festival destinacije SPALATUM EXPO

U organizaciji turističke agencije SPALATUM D.M.C. na Rivi je danas otvoren 1. festival destinacije Spalatum Expo, čiji je cilj tokom tri dana prezentirati bogatstva turističke ponude šireg područja Splita kao turističke destinacije, a time ujedno doprinijeti produžetku slavljenja Sudamje.

2015_05_08_DMC-Sajam-Riva.jpg O značaju ove manifestacije za razvoj turizma na splitskom području, uz predstavnike organizatora, govorili su i direktori turističkih zajednica Grada Splita Alijana Vukšić i Županije Splitsko dalmatinske Joško Stella.
Manifestacija, na kojoj sudjeluje 95 izlagača iz raznih područja izravne turističke djelatnosti do onih vezanih uz turizam, ima za cilj prezentaciju bogatstva turističke ponude šireg područja Splita kao turističke destinacije, kao i najnovije sadržaje i atrakcije koje se nude posjetiteljima.

Manifestacija će biti podijeljena u dva dijela: predstavljanje najboljih suvenira proizvođača iz cijele Hrvatske i izbor najoriginalnijih suvenira u više kategorija (umjetnički, uporabni, prehrambeni i etno suvenir) te predstavljanje svih oblika turističke ponude šireg područja destinacije – posebne kategorije novi sadržaji i atrakcije. S tim u vezi ova manifestacija sadržava i natjecateljski karakter – izbor najoriginalnijeg suvenira, za što se mogu natjecati proizvođači iz cijele Hrvatske. Natjecateljskim karakterom projekta se potiče kvalitetu turističkih proizvoda s ciljem stvaranja visoko sofisticirane turističke ponude destinacije.

Projekt čija je realizacija započela u vrijeme Sudamje nastavit će se tokom godine kada će svi zainteresirani turistički subjekti dobiti svoje mjesto na novom turističkom portalu SPALATUM D.M.C., na kojem će se naći svi segmenti turističke ponude destinacije. Svi sudionici 1. EXPO-a bit će uvršteni i u katalog koji će svoju promociju imati na festivalu SPALATUM EXPO u svibnju 2016. godine.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba