index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva /2/

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio gradonačelnika Wilmersdorf Scharlotenburga – Berlin

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas, zajedno sa svojom zamjenicom Aidom Batarelo, gradonačelnika Wilmersdorf Scharlotenburga – Berlin Reinharda Naumanna.

2015_05_08_Posjet_nijemaca_A.jpg Ugledni gost je izrazio svoje zadovoljstvo boravkom u Splitu, oduševljenost kulturnom i povijesnom baštinom te fasciniranost mladima koje je sretao tijekom boravka u Splitu.
„Vjerujem da vi i vodstvo grada Splita činite sve da unatoč krizi ti mladi ostanu u Splitu i razvijaju svoj grad“, kazao je gradonačelnik Naumann. On je u razgovoru vođenom u velikoj vijećnici Gradske uprave, u kojoj se nalaze grbovi bratskih i prijateljskih gradova Splita, izrazio oduševljenje takvom povezanošću Splita s gradovima diljem svijeta.
Gradonačelnik Baldasar je istaknuo nakanu vodstva grada da mladi koji studiraju na splitskom Sveučilištu ostanu u gradu, ali je napomenuo kako, na žalost, zbog manjka posla mnogo njih odlazi. „U takvim uvjetima je teško raditi, kada odlaze i oni najpotrebniji, kao što su liječnici i inženjeri, ali se nadam da ćemo poduzetim aktivnostima taj trend zaustaviti. Već sada imamo otvorenih desetak gradilišta i vjerujem da ćemo uspjeti pokrenuti gospodarstvo“, kazao je gradonačelnik Baldasar.
2015_05_08_Posjet_nijemaca_B.jpgZamjenica Batarelo je upoznala gosta sa gradnjom škole na Pazdigradu, koja je započela prije mjesec dana i koja će biti najsuvremenija u Splitu. „Škola će biti završena za 22 mjeseca i mogu reći da će po svemu to biti škola za 22. stoljeće. Ispred nje će biti podignut spomenik njemačkom književniku Erichu Kästneru“, kazala je zamjenica Batarelo. Gradonačelnik Naumann je izrazio zadovoljstvo s obzirom da je Kästner velik dio života proveo u Berlinu, gdje je i stvorio velik broj svojih djela. On je izrazio i želju da se jedna splitska i jedna berlinska osnovna škola povežu i uspostave trajniju suradnju. Također, naveo je da se u Berlinu razmatra ideja o sportskoj suradnji, kao i suradnji na području kulture te iznio ideju da se u Berlinu, uz pomoć tamošnjih Hrvata osnuje jedna pjevačka klapa. Na kraju posjeta gradonačelnik Naumann se upisao u Spomen knjigu grada Splita, a potom je, zajedno sa zamjenicom Batarelo otišao u posjet osnovnoj školi „Meje“ te splitskoj Židovskoj općini.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba