index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva /2/

Fešta spize na splitskoj ribarnici

Tradicionalno po završetku euharistijskog slavlja, u povodu blagdana svetog Dujma, feštavanje je nastavljeno na splitskoj ribarnici u Marmontovoj ulici, gdje je u 12,30 sati održana Fešta spize i pića.

2015_05_07_festa-spize.jpg Tu je, u velikoj „teći“ zapremnine 1200 litara, u organizaciji Grada i Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija, pripremljen gulaš sa šparogama i njokima, kojeg su besplatno podijelili građanima Splita, kao i brojnim gostima koji su zaželjeli probati tu deliciju.

Čak 200 kilograma mesa, isto toliko povrća, skoro 400 kilograma njoka, 5 kg maslaca i parmezana Zoran Miličević iz Saveza mediteranskih i europskih kuhara i restorana Arkada i Željko Neven Bremec, voditelj Kuharske akademije upotrijebili su da bi zajedno sa još 30 svojih kolega iz SKMER-a i 50 volontera, a pod ravnanjem Mira Bogdanovića, pripremili skoro četiri tisuće porcija jela kojeg su gradonačelnik Ivo Baldasar i gradski vijećnici razdijelili u samo desetak minuta.

„Podijelili smo sve porcije. Centar grada je, a ova fešta je odmah nakon mise i procesije pa je bilo za očekivat da će bit gužva“, kazao je gradonačelnik Baldasar ocijenivši da je ove godine bilo više onih koji su htjeli dobiti posudu sa gulašom. „Ipak, nije bilo guranja. Možda malo, kao dio našeg mentaliteta, ali otkada dijelimo u zatvorenim posudicama sve skupa izgleda pristojnije. Vjerujem pak da nije bilo gladnih, nego da je samo bilo onih koji su tili probat, čisto iz znatiželje, to što se napravilo - gulaš od njoki sa šparogama“, ocijenio je splitski gradonačelnik.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba