index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Otvorena izložba „Baština“

Sinoć je u prostorijama Županijskog odvjetničkog zbora, zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo otvorila izložbu fotografija pod nazivom „Baština“, koju su zajednički po deveti put organizirali 1. gimnazija iz Splita i Astor škola iz Dovera.

2015_05_04_bastina.jpg Uz predstavnike 1. gimnazije, ravnatelja Marijana Puljiza i profesorice Jasenke Splivalo, bivšeg ravnatelja  Astor škole Chrisa Russela, okupljenima se obratila i zamjenica gradonačelnika Grada Splita Aida Batarelo koje je ujedno i otvorila izložbu.

„Sva prijateljstva se trebaju njegovati, a posebnu pažnju treba posvećivati onim starim, kakvo je i ovo između Splita i Dovera, koje traje više od pola stoljeća. Odnos dviju škola, Astor škole iz Dovera i Prve gimnazije, ogledni je primjer kako treba izgledati međunarodna suradnja na lokalnoj, gradskoj razini.“ – kazala je zamjenica Batarelo.
Tema ovogodišnje izložbe fotografija je Kulturno naslijeđe/Heritage. Učenici I. gimnazije fotografirali su svoj zavičaj, kao i Englezi svoj. Profesorice, voditeljice gimnazijske fotogrupe, odabrale su 43 fotografije formata A3 koje je snimilo 24 učenika 1. gimnazije. Otprilike isti broj fotografija imaju i gosti iz Dovera.

2015_05_04_bastina-2.jpg„Ove godine je tema izložbe kulturna baština. U tom smislu važno je naglasiti kako je brzina kojom se svijet mijenja toliko velika, da je često kulturna baština jedina koja nas može na neki način usporiti i dozvoliti nam da u miru pogledamo svijet oko sebe, da vidimo gdje smo i gdje trebamo ići.“ – naglasila je zamjenica.

Napomenimo kako će se u srijedu 6. svibnja, dodijeliti Medalja Grada Splita Olgi Granić, profesorici Prve gimnazije Split i Christopheru Johnu Russel-u, nekadašnjem ravnatelju Astor College for the Arts iz Dovera za izuzetna postignuća u dugogodišnjoj suradnji u zajedničkim projektima učenika dviju škola, Astor College for the Arts iz Dovera, Velika Britanija i Prve gimnazije Split.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba