index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Otvoren 40. Praznik cvijeća

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar otvorio je večeras u Dioklecijanovim podrumima tradicionalnu međunarodnu manifestaciju florista „Praznik cvijeća“, koja se ove godine održava po 40. put i to pod nazivom „40 lita Split cvita“.

2015_05_05_PRAZNIK-CVIJECA.jpg Čestitajući organizatorima na 40 godina samoprijegora, gradonačelnik je, otvarajući feštu cvića posebno naglasio kako je riječ o međunarodnoj manifestaciji te na engleskom pozdravio sve prisutne goste iz inozemstva.
„Praznik cvijeća“ se održava u organizaciji „Parkova i nasada“ u suorganizaciji s Udruženjem obrtnika grada Splita, a pod pokroviteljstvom Grada Splita i Turističke zajednice grada Splita.

Manifestacija je inače započela već u 13,00 sati, tradicionalnim međunarodnim natjecanjem florista. Ovogodišnja pobjednica je Melinda Kunfalvi iz Mađarske. Drugoplasirana je Romana Špiranec iz Hrvatske, a treća Slovenka Teja Prašnikar. Floristi su se natjecali na pet tema od kojih su dvije bile zadane, a tri su unaprijed poznate floristima: vjenčani buket, stol za dvoje i fantazija. Svečana dodjela nagrada i priznanja održat će se u petak 8. svibnja, dok će sama manifestacija biti zatvorena u nedjelju 10. svibnja, do kada će posjetitelji svakodnevno moći razgledati izloške u vremenu od 9,00 do 22,00 sata.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba