index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Riva po 15. put zaplivala u cviću

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo otvorila je danas na Rivi manifestaciju „Neka Riva u cviću pliva“ koja se, u organizaciji Turističke zajednice Grada Splita i uz potporu Grada Splita, po 15. put održava u povodu Praznika cvijeća.

2015_05_05_riva-cvice.jpg „Drage male Splićanke i Splićani, danas je upravo zbog vas naša Riva ljepša. Uživajmo ovih dana na Rivi i po cijelom gradu, jer kad prođe ovaj šušur sjetimo se da će grad biti onakav kakvog mi želimo. Već po tradiciji, u vrijeme Sudamje naš grad slavi cvijeće, slavi ljepotu Splita, a to je ujedno i odraz naše brige o gradu, jer kultura življenja nije samo sadnja cvijeća i parkova, nego cjelokupni odnos građana prema Splitu, prema njegovim zgradama, ulicama i parkovima. I zato ga pazimo i čuvajmo i odnosimo se prema njemu kao prema nečemu što zaista volimo“, rekla je zamjenica Batarelo otvarajući ovu veliku dječju priredbu.
Obraćajući se okupljenoj djeci i njihovim roditeljima, direktorica Turističke zajednice Alijana Vukšić je izrazila zadovoljstvo 15-godišnjim trajanjem ove manifestacije. „Nema bolje 2015_05_05_riva-cvice-2.jpgrazglednice koju šaljemo u svijet od ove koja je sada na našoj prekrasnoj Rivi. Mnogi imaju izložbe cvijeća, mnogi imaju prekrasnu djecu, ali je malo onih koji se mogu pohvaliti da ta djeca baštine ovu našu vrlo bogatu kulturu i da je imaju priliku napraviti još ljepšom svojim radovima, svojom pjesmom i svojom zabavom. Zato vam svima čestitam“, kazala je direktorica Vukšić. Cijela manifestacija je edukativnog karaktera, a ovogodišnja se održava pod sloganom „Zeleno, volim te zeleno!“. Za doprinos ovoj manifestaciji u kojoj je na početku sudjelovalo 300, a danas 2310 učenika, osnovne škole „Žrnovnica“ i „Mejaši“, koje su nositelji Zelene i Cvjetne zastave za najljepši školski vrt primorske Hrvatske, dobile su posebna priznanja Grada Splita, koje je uručeno i bivšem direktoru Turističke zajednice Vedranu Matošiću, začetniku ove manifestacije.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba