index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Počela tradicionalna 15. varoška Fešta Svetog Križa

U organizaciji Gradskog kotara Varoš i Turističke zajednice Grada Splita večeras je na Uvodića širini u Varošu otvorena tradicionalna dvodnevna 15. Fešta Svetog križa, zaštitnika Velog Varoša.

2015_05_02_Pučka_fešta_križa_B.jpg Feštu je, u ime splitskog gradonačelnika Ive Baldasara, otvorio Filip Butorović, pročelnik Službe za mjesnu samoupravu, zaštitu i spašavanje.

„Ne treba puno naglašavati što Veli Varoš znači za grad Split i što fešta sv. Križa znači za Veli Varoš. Uz Dane Radunice i feštu svetog Duje to je jedna od najvažnijih svetkovina u našem gradu. Zato se zahvaljujem organizatorima koji su se i ove godine potrudili da na direktan način doprinesu očuvanju pučke, kulturne i vjerske tradicije u gradu Splitu“, rekao je pročelnik Butorović, proglašavajući otvorenom Feštu Svetog Križa uz želje da se svi skupa dobro zabave.

Pozdravljajući prisutne predsjednik GK Varoš Mirko Ruščić je istakao da je za Varošane Sveti Križ simbol ljubavi, slave i snage u našim životima. „Zato se, pod okriljem Svetog Križa razveselimo u našem Velom Varošu. Uživajte u programu kojeg smo organizirali, uživajte u srdelama i vinu, uživajte u misnom slavlju. Prošetajte živopisnim, prekrasnim ulicama i kaletama Velog Varoša. Na dobro vam došlo našašće Svetog Križa“, rekao je predsjednik Ruščić, čestitajući svima Dan Gradskog kotara Varoš.

2015_05_02_Pučka_fešta_križa_A.jpgPotom je mladi varoški župnik Mihael Jelavić blagoslovio sve prisutne. „Ako ne vjerujete u Boga, vjerujte u neku višu silu, da nas ujedini i Varoš bude mjesto kulture, dobrote i tolerancije. Neka radost ove večeri traje kroz sve dane u Varošu, neka Varoš bude primjer svim ostalim kvartovima“, kazao je župnik Jelavić. Nakon blagoslova uslijedio je program u kojem su sudjelovali: klapa „Sveti Mihovil“, splitske mažoretkinje, klape „Ježinac“ i „Marjan“, a na kraju i „Providenca“.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba