index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

Prijem za dobitnike nagrada Grada

„Potaknuti ovom nagradom još ćemo žešće pomagati potrebitima“, rekla je na prijemu kojega je gradonačelnik Ivo Baldasar priredio danas u Vili Dalmaciji za dobitnike nagrada Grada Splita za 2014. godinu Dijana Aničić iz Udruge „Anđeli“.

2015_04_29_vila-nagradeni.jpg Prijemu za nagrađene, predlagatelje i članove Komisije nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković te zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo.
Čestitajući ovogodišnjim laureatima gradonačelnik se zahvalio Komisiji koja je, kako je rekao, bila vrlo jedinstvena i već u prvom krugu svim je nagrađenima dodijelila maksimalni broj glasova.
„Split ima puno vrijednih ljudi, a posebna je čast gradonačelniku da jednom godišnje dodjeli nagrade Grada“, zaključio je Baldasar.

Komisija za dodjelu javnih priznanja ove godine dodijelila je dvije nagrade za životno djelo posthumno mr.sc. Zoranu Milasu za doprinos gospodarskom i sportskom životu i glumcu Franku Strmotiću za izuzetan i bogat umjetnički opus na području kazališne umjetnosti. Osobnu nagradu dobio jeToni Tomas za doprinos razvoju splitskog borilačkog sporta i ostvarene vrhunske rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima.
2015_04_29_nagrade-grada.jpgSkupne nagrade za prošlu godinu su dobili Udruga ''Anđeli'' te Lana Iljadica i Lada Štefekiz Građanske inicijative ''O La La''. Anđeli su nagrađeni za posvećenost u pružanju pomoći potrebitima, nesebičan društveni angažman i volonterski rad. Lana Iljadica i Lada Štefek su prije tri i pol godine osmislile projekt koji je privukao brojne sugrađane koji žele pomoći splitskim beskućnicima. Nagrađene su za predan i nesebičan angažman u projektu i organizaciji humanitarne akcije ''O La La kuhajmo za beskućnike''.
Na natječaj za davanje prijedloga, koji je bio objavljen 15. Siječnja ove godine, pristiglo je 26 prijedloga od kojih je 13 bilo za dodjelu nagrade za životno djelo, sedam prijedloga za dodjelu osobne nagrade i šest za dodjelu skupne nagrade. Laureatima će nagrade biti uručene 6. svibnja u HNK na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom blagdana sv. Dujma i Dana grada Splita.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba