index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Gradonačelnik Baldasar primio izaslanstvo Bavarskog državnog ureda

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je, zajedno sa suradnicima, primio 15-eročlano izaslanstvo Bavarskog državnog ureda, koje boravi u višednevnom posjetu Hrvatskoj.

2015_04_24_Bavarci.jpg U jednoipolsatnom susretu razgovaralo se o lokalnim i općehrvatskim temama uz akcent na trenutnu društvenu situaciju u Splitu; urbani i regionalni razvoj Splita i Dalmacije; gospodarske aspekte u turizmu, brodogradnji i lučkoj djelatnosti te organizaciji gradske uprave te razvojnim perspektivama Splita, posebno sa stajališta članstva Hrvatske u EU.

„Velika je čast da smo u posjetu imali skoro cijelu bavarsku vladu – delegaciju u kojoj su predstavnici svih sektora vlade. Interesiralo ih je sve o Splitu, ali i općenito vezano za Hrvatsku, funkcioniranje našeg gospodarstva, o zaštiti okoliša i što s tim u vezi poduzimamo, o našim planovima za razvoj, o turizmu. Bio je to ugodan razgovor i mislim da smo svi skupa zadovoljni. Zahvaljujem im se, jer je ovo velika stvar i za Hrvatsku u smislu promocije i da imamo prijatelje, jer se prije svega vidjelo da je ovo bio prijateljski posjet. Nije bilo konkretnih razgovora o eventualnim ulaganjima. Govorili smo samo o onome što planiramo i poduzimamo i kako olakšati situaciju da nam dođu investitori i što su pritom glavni problemi. Nismo izravno govorili o investicijama, jer će one doći same po sebi ako nastavimo ovakve kontakte, a sigurno ćemo ih nastaviti i prijateljstvo je stoga važno jer omogućava da brže dođemo jedni do drugih“, kazao je gradonačelnik Baldasar.

Dr. Peer Frieß, voditelj managmenta projekta u čijem sastavu su predstavnici ministarstava zdravlje i njegu, okoliša i zaštite potrošača, unutarnjih poslova, gradnje i prometa, pravosuđa, financija, razvoja države i domovine, obrazovanja i bogoštovlja, pročelnici Državnog ureda te za poljoprivredu, prehranu i šumarstvo, građevinarstvo, gospodarstvo, energiju i tehnologiju te Evangelističko-luteranske crkva u Bayern-u zahvalio se na gostoprimstvu. „Sastanak je bio vrlo koristan i u ugodnoj atmosferi. Mnogo toga smo saznali o gradu Splitu i načinu njegovog funkcioniranja i rada Gradske uprave, o razvojnim projektima i planovima kako grad ide naprijed. Prema onome što smo znali od ranije imamo dojam da je grad napravio mnogo u svom razvoju iako je razvidno da se ima još mnogo toga raditi. Mi ćemo ostati sa Splitom u kontaktu i u tom smislu se radujemo uzvratnom posjetu gradonačelnika koji bi mogao uslijediti za nekoliko tjedana u Munchen, kako bi mogli učvrstiti ove kontakte koji su danas uspostavljeni. Što se tiče potencijalnih bavarskih ulagača mi ipak nismo ekonomska, već više administrativno-upravna delegacija, ali ono što mi možemo pomoći je davanje određenih savjeta kako bi uprava bila još efikasnija, jer je stvaranje efikasne uprave preduvjet za privlačenje investicija i za bolje funkcioniranje i razvijanje razvojnih projekata“, kazao je Peer Frieß.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba