index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

Na splitskoj Rivi cilj prve etape biciklističke utrke „Tour of Croatia“

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i ministar turizma Darko Lorencin dočekali su danas na splitskoj Rivi pobjednika prve etape biciklističke utrke „Tour of Croatia“, koja se, nakon stanke od deset godina, ponovo vozi kroz Hrvatsku.

2015_04_22_tour-2.jpg Prva etapa utrke koja je počela danas u Makarskoj i vozit će se do nedjelje od ulaska na područje grada Splita vozila se cestom Zbora narodne garde, ulicama Domovinskog rata, Hrvatske mornarice, Sedam Kaštela, Antuna Gustava Matoša, oko Marjana (Šetalište M. Tartaglie, Šetalište Ivana Meštrovića), Obalom kneza Branimira, Obalom Ante Trumbića sa ciljem ispred Prokurativa, na kojima su ministar Lorencin, gradonačelnik Baldasar i župan Zlatko Ževrnja podijelili priznanja najboljima, odnosno najbržima u prvoj etapi.
Sat, kao nagradu pobjedniku prve etape, Slovencu Gregi Boleu, koji nastupa za poljski tim CCC Sprandi Polkowice, uručio je ministar Lorencin. Potom su mu, kao vodećem u ukupnom poretku župan Ževrnja i direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella uručili crveno bijelu majicu. Kao vodećem po bodovima gradonačelnik Baldasar i direktorica Turističke zajednice Splita Alijana Vukšić uručili su mu plavu majicu. Najboljem u brdskim dijelovima ove etape, Talijanu Marku Tici, splitski gradonačelnik je uručio zelenu majicu, dok je najboljem mladom biciklisti do 23 godine, Juri Miškulinu župan Ževrnja uručio bijelu majicu.
2015_04_22_tour-1.jpgOve godine na utrci Kroz Hrvatsku nastupit će 19 momčadi sa 148 biciklista iz Hrvatske, Austrije, Nizozemske, Ekvadora, Njemačke, Izraela, Poljske, Rusije, Belgije, Slovenije te reprezentacija Italije i tim Novo Nordisk iz SAD za kojeg nastupaju isključivo biciklisti kojima je dijagnosticiran dijabetes (čiji je cilj pružanje podrške oboljelima od ove bolesti). Utrka, tokom koje će biciklisti u pet dana proći kroz 10 županija i pet nacionalnih parkova, je iznimno važna za promociju Hrvatske te njene turističke ponude, jer će je, osim Hrvatske radio televizije (HRT), svakodnevno prenositi i televizije Slovenije i Poljske te sportski kanal Eurosport. Tako će svakodnevno više od 15 milijuna gledatelja diljem svijeta gledati oko sat do sat i pol svake etape pri čemu će se prikazivati i prirodne ljepote hrvatskih nacionalnih i parkova prirode, gradova i područja kojima se vozi utrka. Za tehnički dio prijenosa angažirana je španjolska produkcijska kuća ISB - izvršna producentska kuća na posljednjih 12 olimpijskih igara, koja će utrku snimati u vožnji te uz korištenje posebnog snimateljskog helikoptera.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba