index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Otvorena „Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija“ ASDA 2015

Hrvatski ministar obrane Ante Kotromanović danas je u Spaladium areni otvorio „Jadransku vojnu i zrakoplovnu izložbu i konferenciju ASDA 2015“ (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference – ASDA 2015), koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, a uz suradnju i podršku hrvatskog Ministarstva obrane.

2015_04_22_asda-2.jpg Ističući da je ASDA domaćim i inozemnim proizvođačima naoružanja i vojne opreme posebna prigoda za predstavljanje najnovijih dostignuća vojne i obrambene industrije, ministar Kotromanović je napomenuo da je ASDA od 2011. godine uvrštena u kalendar međunarodnih svjetskih vojnih izložbi. „Posebno sam zadovoljan što su za ovako značajnu izložbu naši partneri i organizatori – tvrtka TNT Productions LLC. iz Sjedinjenih Američkih Država - ponovo odabrali Split, koji se uistinu pokazao kao pravo mjesto za susrete i poslove vezane za obrambenu tehnologiju“, rekao je ministar Kotromanović.
Pozdravljajući sudionike izložbe koja je u Splitu prvi put organizirana 2011., potom 2013. godine i na kojoj sudjeluje više od 120 izlagača iz 24 države, među kojima i iz Azije, Euroazije, Sjeverne Afrike i Srednjeg Istoka, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je zaželjevši svima dobrodošlicu izrazio nadu da će organiziranje ove izložbe prerasti u tradiciju. „Nadam se da ćete biti zadovoljni s izložbom, ali i s našom organizacijom i s našim gradom. Pozivam vas da posjetite i obiđete grad kao dragi gosti“, rekao je gradonačelnik 2015_04_22_asda-1.jpgBaldasar.
Justin Webb, direktor američke tvrtke TNT Productions LLC., koja organizira izložbu izrazio je zahvalnost domaćinima na pomoći u organizaciji izložbe. „Posebno želim zahvaliti gradu Splitu i svima zaposlenima u Spaladium areni, jer je njihova pomoć bila od izuzetne važnosti“, kazao je Webb, dodavši da zahvaljuje i svim izlagačima koji su došli u Split i što će sudjelovati na ovoj izložbi. Otvaranju izložbe, koja će biti otvorena od 22. do 24. travnja 2015. godine, prisustvovali su ministri obrane Republike Slovačke Martin Gvača, Bosne i Hercegovine Marina Perić, Kosova Hakija Demoli, načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske Drago Lovrić, zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković, zamjenik ministra obrane Turske Hasan Ahmići, brojni veleposlanici, članovi diplomatskog i vojno diplomatskog kora, umirovljeni admirali i generali te brojni drugi.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba