index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Splitski gradonačelnik primio zapovjednika francuskog ratnog broda

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas zajedno sa svojom zamjenicom Aidom Batarelo, zapovjednika francuskog ratnog broda Commandant Birot (F 794), kapetana korvete Thomasa Vuonga.

2015_04_21_Francuski_brod_A.jpg Gradonačelnik Baldasar je zapovjedniku i njegovoj pratnji, vojnom izaslaniku, pukovniku Laurentu Vonderscheru i poručniku Joselynu Barbeu zaželio ugodan boravak u Splitu upoznavši ga i s nekim značajkama grada koje Split povezuju s Francuskom te izrazivši želju da će on, a i članovi posade njegovog broda u budućnosti doći i kao obični turisti.

Zapovjednik Vuong se zahvalio na gostoprimstvu istakavši nestrpljenje s kojim su došli u Split, s obzirom da su, tijekom dugog boravka na moru, od hrvatskog časnika, koji je bio s njima, saznali mnogo o Hrvatskoj i Splitu.

2015_04_21_Francuski_brod_B.jpg„Svaki vojni brod iz prijateljskih zemalja je dobrodošao, jer kad uplovi u luku je kruzer. I to treba gledati na taj način, jer većina tih pomoraca troši relativno velike iznose i drago im je doći i svi se vrate ili sami ili s prijateljima ili obiteljima. Dakle sve to doprinosi turizmu u gradu Splitu, a time i Republici Hrvatskoj“, komentirao je ovaj, kao i sve druge posjete ratnih brodova Splitu, gradonačelnik Baldasar.

Brod Commandant Birot (F 794), boravit će u Splitu od 21. do 24. travnja 2015. godine, tokom sajma vojne opreme u Spaladium areni i bit će privezan u luci Lora. Inače, riječ je o izvanobalnom ophodnom brodu dužine 80.5 metara, čiju posadu čini 8 časnika, 50 dočasnika i 33 mornara.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba