index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Jednoglasno usvojena Strategija kulture Grada Splita

Splitski gradski vijećnici su danas, nakon višesatne rasprave usvojili Strategiju kulturnog razvitka Grada Splita od 2015. – 2025. godine i prihvatili kandidaturu Grada Splita za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

2015_04_16_gv-1.jpg Najveće primjedbe su imali vijećnici HDZ-a, njihovi koalicijski partneri, vijećnici HGS-a te oni s Liste Marijane Puljak. U raspravi su pojedini vijećnici čak tražili i ostavku gradonačelnikovog savjetnika za kulturu i znanost Igora Bakovića, ocjenjujući da se sa cijelim poslom kasnilo i da ponuđeni prijedlog Strategije ne zadovoljava kriterije jednog takvog dokumenta. Ipak, na kraju je postignut dogovor i uz prihvaćenih devet amandmana HDZ-a te dva prijedloga vijećnika s Liste Marijane Puljak jednoglasno usvojena Strategija, a potom i jednoglasno donesena odluka o kandidiranju Splita za EPK 2020. godine. Unisonost u donošenju odluka ocijenjena je važnim elementom u kandidiranju Splita, a dosegnuta kvaliteta Strategije, postignuta razina javne rasprave o tom dokumentu uz zaključak da se u narednih godinu dana poradi na njegovoj doradi ocijenjeno je važnim za sam Split bez obzira hoće li se pobijediti u nadmetanju za EPK.
Vijećnici su prethodno, sukladno izmijenjenom dnevnom redu u odnosu na predloženi i s kojeg je povučena točka o razrješenju i izboru članova Komisije za dodjelu javnih priznanja, usvojili da se rasprava o predloženim izmjenama Poslovnika o radu Gradskog vijeća tretira kao prvo čitanje, a potom, nakon polemičke rasprave, sa 16 glasova za 11 protiv i 3 suzdržana usvojili Izvještaj o radu gradonačelnika za razdoblje srpanj – prosinac 2014. godine.
2015_04_16_gv-3.jpgU nastavku sjednice vijećnici su većinom glasova usvojili tekst javnog natječaja za osnivanje prava plodouživanja sa rekonstrukcijom „Turističke palače“.
Potom su jednoglasno donijeli odluku o raspisivanju Natječaja za izbor članova Nadzornog odbora HNK „Hajduk“ Split š. d. d., kojom se udruzi .“Naš Hajduk“ povjeravaju poslovi provođenja tog natječaja. Ujedno, vijećnici su donijeli odluku o osnivanju sedmeročlanog povjerenstva za praćenje provođenja natječaja, koje će ujedno zaprimati zahtjeve zainteresiranih kandidata i pratiti provedbu izbora. Pritom su u to povjerenstvo imenovani vijećnici Tomislav Alujević Grgas, kao predsjednik te Vojko Božulić i Tomislav Gojo, dok će ostalu četvoricu imenovati udruga „Naš Hajduk“. S obzirom da je rasprava potrajala do večeri predsjednik Vijeća je u 19,27 zaključio rad sjednice i donio odluku da će se nastavak sjednice održati u ponedjeljak, 20. travnja s početkom u 9,00 sati.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba