index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Izaslanstvo Gladsaxa u posjetu Splitu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je sa zamjenicom Aidom Batarelo te pročelnicom Upravnog odjela za financije Ljiljanom Vučetić i pročelnikom Službe za sport i sportsku infrastrukturu Hrvojem Akrapom primio izaslanstvo grada prijatelja Gladsaxa, ...

2015_04_17_Gladsax_C.jpg ... predvođeno gradonačelnicom Karin Søjberg Holst. Riječ je o uzvratnom posjetu, s obzirom da je izaslanstvo Splita posjetilo Gladsax 2013. godine.

U srdačnom razgovoru splitski gradonačelnik je svoju dansku kolegicu upoznao s aktualnim značajkama grada Splita, od ekonomsko razvojnih do onih političkih o strukturi Gradske uprave i funkcioniranju vlasti. Razmijenjena su iskustva o financiranju lokalne samouprave te tranzicijskim problemima, među kojima i onim o promjeni strukture gospodarstva i refleksijama na prostor. Tako je gradonačelnica Søjberg Holst istaknula da su promjenom strukture i gašenjem nekih industrijskih pogona nastali prazni prostori koje sada Gladsax prenamjenjuje u stambene četvrti ili u neku drugu funkciju. Govoreći u tom kontekstu, a vezano i za izvore proračunskih prihoda istaknula je slučaj duhanske industrije, koja se ugasila, jer „više nitko ne puši“, a zbog čega je 400 ljudi ostalo bez posla. U razgovoru je iznesen i podatak da Gladsax, koji ima 60-tak tisuća stanovnika ima četiri puta veći proračun od Splita.

2015_04_17_Gladsax_A.jpgTijekom razgovora izrazito pozitivno je ocijenjena dugogodišnja suradnja dva grada, čije prijateljstvo seže od 1967. godine. „Mi smo već stari prijatelji i sa Gladsaxom imamo česte i dobre kontakte. Stoga smo razgovarali konkretno s obzirom na iskustva s porezima, o načinu organizacije grada, radu njihovog i našeg gradskog vijeća, a razgovore ćemo nastaviti i tijekom preostalog dijela njihovog boravka u Splitu“, kazao je gradonačelnik Baldasar. Karin Søjberg Holst, koja je već 13 godina gradonačelnica Gladsaxa i četvrti put boravi u Splitu također je istaknula da su razgovori bili vrlo prijateljski, razmijenjena su iskustva i razmotreni slični problemi koje imaju kao gradske uprave i koje rješavaju na različite načine ovisno o okolnostima. „U tom smislu je razmjena iskustava vrlo zanimljiva i inspirativna, kao što je imamo i sa drugim gradovima prijateljima kojih također imamo veliki broj kao i Split“, kazala je gradonačelnica Gladsaxa, izrazivši zadovoljstvo ponovnim boravkom u Splitu.

2015_04_17_Gladsax_B.jpgIzaslanstvo Gladsaxa, u kojem su još Peter Berg Nellemann te Klaus Kjær, članovi Gradskog vijeća Gladsaxa te Holger Kortbæk, iz Službe za sport Gladsaxa, doputovalo je u četvrtak i u Splitu ostaje do subote. Tijekom boravka u Splitu razgovarat će se o unapređenju suradnje s akcentom na sport te će razgledati Muzeja sporta, Gradski stadion u Poljudu i Spaladium arenu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba