index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Čokoladni Peristil za Guinnessovu knjigu rekorda

Najljepši splitski trg Peristil jutros je osvanuo u čokoladnom izdanju. Povodom 25 godina rada tvrtke „Nadalina“, poznati splitski slastičar Marinko Biškić izradio je najveću čokoladu na svijetu ...

2015_04_11_cokolada.jpg ... s kojom će kandidirati za Guinnessovu knjigu rekorda čime će naš grad biti promoviran na najslađi mogući način.
- Dužina našeg čokoladnog trga je 16 metara, širina 6,5 metara, a debljina 1 centimetar. Za ovaj podvig upotrijebit ćemo 800 kilograma vrhunske tamne čokolade sa 70 posto kakaa. Nakon višemjesečnih priprema u našoj maloj tvornici u Solinu, Nadalinin team od 15 članova od ranog jutra je slagao ovu divovsku slatku poslasticu - poručuje Marinko Biškić.
U 9.30 sati, u trenutku kad je po čokoladu opasno sunce zašlo za kampanel sv. Duje, djelatnici iz Nadaline skinuli su zlatnu foliju sa čokolade i otkrili je brojnim građanima i turistima.
Potom su zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević i direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić, za potrebe prijave za knjigu rekorda, točno izmjerili dimenzije čokolade te se ustanovilo da je širina čokolade šest, a dužina čak šesnaest metara. Za ovu prigodu posebno izrađenim čekićem, zamjenik Kovačević razbio je čokoladu na komadiće što je označilo trenutak kada su se i okupljeni građani mogli osladiti, dok će se ostatak čokolade spakirati i podijeliti po splitskim domovima za djecu, staračkim domovima i udrugama koje brinu o beskućnicima.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba