index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva /2/

Predstavljen projekt „Zajedno do EU fondova-za bolju prometnu povezanost“

Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović te potpredsjednik Vlade Branko Grčić i zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića Zdenko Antešić predstavili su danas na Ekonomskom fakultetu u Splitu projekt „Zajedno do EU fondova-za bolju prometnu povezanost“.

2015_04_10_eu-fondovi.jpgRiječ je o aktivnostima Vlade kojima se iz europskih fondova želi povući što više sredstava u sva područja gospodarskog života, od kojih je, po riječima potpredsjednika Grčića, najvažnije građevinarstvo, koje je već šest godina u padu, a samo je prošle godine palo za 5-6 posto. Prema Grčićevim riječima od novca koji nam je na raspolaganju već je u realizaciji ili će se uskoro početi realizirati projekti u visini 76 posto, a ukupnost angažiranih sredstava bi trebala donijeti rast na godišnjoj razini od 1-2 posto pa i više.
Premijer Milanović je pak naglasio kako će iskoristivost fondova biti glavno mjerilo uspješnosti, ali i smisla ulaska u Europsku Uniju te samim tim i odgovornosti Vlade. „Naš uspjeh će se mjeriti prvenstveno količinom novca kojeg izvučemo iz EU“, kazao je hrvatski premijer dodavši da Hrvatska taj posao radi dobro te da je hrvatski operativni program usvojen među prvima i da su na njemu radili hrvatski stručnjaci, a ne njemački. „Izazivam svakoga tko misli da može bolje“, rekao je Milanović podsjetivši da su do prije neku godinu po nekoliko puta otvarani građevinski radovi za projekte za koje nije bilo novca, a da su sada osigurani i za most prema Pelješcu, most na Čiovo i mnogi drugi. Govoreći o važnosti povezanosti projekata spomenuo je ulaganja u zračnu luku Dubrovnik kao i u turističko naselje Kupari, čija visoka kategorija bez suvremenog aerodroma ne bi imala istu vrijednost.
„Imamo šansu da u tvrdoj konkurenciji izvučemo značajna sredstva. Na nama je da taj proces pokrenemo, a na novim generacijama da naprave iskorak ka još boljoj Hrvatskoj. To nije pitanje ponosa, nego samosvijesti“, zaključio je premijer Milanović. Prezentaciji projekta su uz gradonačelnika Splita Ivu Baldasara i njegove zamjenike Aidu Batarelo i Gorana Kovačevića te ministre Arsena Bauka i Mihaela Zmajlovića prisustvovali i rektor splitskog Sveučilišta Šimun Anđelinović, brojni profesori sa Ekonomskog fakulteta i sveučilišta, studenti, gospodarstvenici iz javnih i privatnih tvrtki.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba