index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Otvorena izložba "Sharaku Interpreted by Japan's Contemporary Artists"

Danas je u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci otvorena izložba pod nazivom „Sharaku u interpretaciji suvremenih japanskih umjetnika“ u suradnji Veleposlanstva Japana i Grada Splita.

2015_04_08_Izložba_A.jpg Riječ je putujućoj izložbi koju je 1996. organizirala japanska fondacija, neprofitna poluvladina udruga, čija je svrha promidžba i razmjena međunarodne kulture i međusobnog razumijevanja između Japana i drugih zemalja.
Otvarajući izložbu veleposlanik Ide se zahvalio gradonačelniku Ivi Baldasaru i pročelniku Službe za kulturu Siniši Kuki na održavanju izložbe te prisutnima približio rad japanskog slikara Sharaku.
„Riječ je o japanskom kontroverznom slikaru o kojem nema puno podataka, a ovdje su djela suvremenih slikara koja su inspirirani njegovim radom. Slikar je izvjesno imao veliki utjecaj na umjetnost u Japanu, ali i u svijetu. Znamo da je živio potkraj 18. stoljeća, izrađujući portrete kabuki glumaca u drvorezu, a cijeli opus od 140 djela je izradio tijekom deset mjeseci“, pojasnio je veleposlanik Keiji Ide.
Gradonačelnik Ivo Baldasar je naglasio važnost izložbe za naš grad napominjući da ovakve izložbe šire kulturnu ponudu u našem gradu te nas čine bogatijim.
„Što se kulture i načina života tiče, vjerujem da postoji velika privlačnost i interes s obje strane. Sve veći broj gostiju iz Japana koji dolaze u naš grad dokaz su razumijevanja i velikog prijateljstva naših dvaju naroda pa je i porast japanskih gostiju u našem gradu sasvim logičan nastavak te lijepe priče.“, zaključio je gradonačelnik.Posjetitelji imaju priliku pogledati izložbu do 28. travnja.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba