index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Organizirana humanitarna akcija „Pomognimo djeci Ukrajine“

Gradonačelnik Ivo Baldasar je danas sudjelovao na humanitarnoj akciji pod nazivom „Pomognimo djeci Ukrajine“, čiji je idejni začetnik Ivica Pirić, bivši igrač ukrajinskih klubova i nogometni menadžer.

2015_04_02_Ukrainac_A.jpg Akcija je organizirana pod pokroviteljstvom veleposlanika Ukrajine, Nj. E.  Oleksandr Levčenka, i uz podršku vodećih humanitarnih organizacija Cro Unum i Dopomoga Dnipra.

Naime, Ivica Pirić će tijekom ljeta zbrinuti pedesetero djece poginulih ukrajinskih branitelja na Makarskom primorju te je cilj ove akcije potaknuti i druge dionike društva da se i oni odazovu akciji.
„U ovom trenutku više od pet milijuna građana na istoku Ukrajine, među kojima je veliki broj djece, proživljava iznimno teške trenutke“, rekao je Pirić uz napomenu da je  prioritetni plan ove akcije osigurati humanitarnu pomoć, posebice djeci kojima su roditelji poginuli tijekom napada na Republiku Ukrajinu te im osigurati boravak i primjerenu medicinsku i psihološku rehabilitaciju u Republici Hrvatskoj. „Mi Hrvati vrlo dobro znamo što su ratna razaranja te zato još više doživljavamo i razumijemo patnje ukrajinskog naroda.“, ustvrdio je Pirić.

Izražavajući zahvalnost hrvatskom narodu koji je pružio ruku pomoći ukrajinskoj djeci, Boris Trejgerman, dožupan Dnipropetrovske oblasti, upoznao je nazočne sa strahotama koje uslijed ratnih događanja proživljava ukrajinski narod.“ Nažalost zbog rata u našu regiju je doselilo sto tisuća izbjeglica iz oblasti Donjeck koji su pobjegli da bi spasili svoje živote.“, rekao je između ostalog Trejgerman.

2015_04_02_Ukrainac_B.jpg„Rat utječe najviše na djecu i ova akcija koju je pokrenuo Ivica Pirić služi i njemu i nama na čast.“, ustvrdio je gradonačelnik Ivo Baldasar i napomenuo da je Grad Split i dosada pomagao u svim humanitarnim akcijama te će tako i nastaviti. Tom prigodom izrazio je nadu da će rat u Ukrajini uskoro završiti, da će se ipak naći razuma, a najviše zbog djece koja su nedužna.

Na današnjoj prezentaciji humanitarne akcije „Pomognimo djeci Ukrajine“ nazočili su predsjednik Županijske skupštine, Petroslav Sapunar, saborski zastupnik Ante Sanader te gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba