Veća potpora Ultra Festivalu

Festival Ultra će od ove godine imati veću potporu Ministarstva turizma i Grada Splita, a splitska Gradska uprava će u suradnji s Ministarstvom pomorstva nastojati što prije riješiti problem nasukanih olupina na Marjanu i Čiovu.

2015_04_02_Lorencin_B.jpg Rečeno je to na danas održanoj tiskovnoj konferenciji koju su nakon radnog sastanka u Banovini održali gradonačelnik Ivo Baldasar i ministar turizma Darko Lorencin.
„ Jedna od glavnih tema današnjeg sastanka s ministrom Lorencinom, koji često u Splitu s nama na operativnim sastancima, bila je Ultra, ali i čitav niz tema vezanih za razvoj Splita u budućnosti, kao što su gradnja hotela, apartmani  te potpore na koje apliciramo kao Grad i kao Turistička zajednica“, kazao je gradonačelnik Ivo Baldasar na početku tiskovne konferencije. Prema njegovim riječima za Ultru  kao značajnu manifestaciju koja je u turističkom smislu puno  pomogla  Republici Hrvatskoj, a posebno gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji, u suradnji Ministarstva turizma, Grada Splita i organizatora naći će se načina da se ona zadrži u Splitu.

2015_04_02_Lorencin_A.jpg„Ultra definitivno nije top manifestacija, ona je mega manifestacija i s tog aspekta pozitivno utječe na turizam Republike Hrvatske“ , ustvrdio je ministar Darko Lorencin uz napomenu da su nemjerljivi učinci  promidžbe koju je Split dobio kao top destinacija.

Unatoč nešto slabijem bookingu turističkog smještaja za predstojeće uskrsne blagdane u odnosu  na isti period lani, ustvrdio je ministar Lorencin , očekivanja od predstojeće turističke sezone prema sadašnjem stanju rezervacija smještaja  u udarnim terminima u srpnju i kolovozu su više nego optimistična.

 
 
Posljednja izmjena: 8.4.2015