index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Zatvoreni 11. Dani kršćanske kulture

Prigodnim programom u Nadbiskupskoj palači svečano su zatvoreni 11. Dani kršćanske kulture, međunarodne manifestacije koja ima za cilj promicanje i ukazivanje na ona djela, autore i događaje na kojima je izgrađena europska kultura i na čijim temeljima stoji i hrvatska kulturna baština.

2015_03_31_dkk-zatvaranje.jpg Uz nadbiskupa mons. Barišića, župana Splitsko-dalmatinske županije Zlatka Ževrnju, zatvaranju je nazočio zamjenik gradonačelnika Grada Splita Goran Kovačević koji je tom prilikom naglasio važnost ove manifestacije koja zajedno sa autorima koji djeluju i stvaraju iz kršćanskog nadahnuća, uvelike doprinosi kulturnom bogatstvu i različitosti grada Splita i našeg društva.
Središnji događaj večeri bila je dodjela nagrade "Andrija Buvina" za izniman doprinos kršćanskoj kulturi, koja je ove godine otišla u ruke zagrebačkog književnika Stjepana Licea, autora gotovo četrdeset knjiga poezije, meditativne proze, eseja i priča. Plaketu nagrade s detaljem splitskih vratnica predao mu je njen autor, akademski kipar Kuzma Kovačić, a obrazloženje priznanja pročitao don Ante Mateljan, dekan splitskog Katoličkog bogoslovnog fakulteta.- Večeras na ovom mjestu priznanje dobiva dobrota. Tko je pročitao i jednu Liceovu pjesmu zna što to znači – kazao je Mateljan, dok vidljivo ganut laureat na svečanosti nije mogao suspregnuti suze.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba