index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

18. godina djelovanja Medicinskog fakulteta

Gradonačelnik Ivo Baldasar prisustvovao je danas svečanosti povodom 18. obljetnice djelovanja Medicinskog fakulteta. Proslavi Dana Medicinskog fakulteta te uručenju nagrada najboljim studentima, profesorima, liječnicima nazočili su i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, ...

2015_03_26_med-fakultet-2.jpg ... splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja te rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović.
„Naročito me veseli dolazak na Medicinski fakultet koji zajedno s Kliničkim bolničkim centrom Split čine jedan od ključnih sastavnica našeg grada.“, kazao je gradonačelnik te nadodao važnost razvoja zdravstvenog turizma kao važnog aspekta gospodarskog napretka grada Splita i cijele Dalmacije. „Split kao turistički orijentirani grad mora moći ponuditi i kvalitetnu zdravstvenu uslugu što je danas jedan od osnovnih preduvjeta razvoja uspješne turističke destinacije.“, istaknuo je gradonačelnik Baldasar.
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar je pohvalio rad fakulteta.
2015_03_26_med-fakultet.jpg„Veliko je veselje doći danas iz Zagreba i čestitati 18. rođendan Medicinskom fakultetu. Ovaj Medicinski fakultet radi jako dobro svoj posao, prolaznost je vrhunska i profesionalnost svih koji na njemu rade je također vrhunska.“, rekao je ministar Mornar. Ministar se osvrnuo i na odlazak liječničkog kadra iz Hrvatske i povećanje upisnih kvota na medicinske fakultete.“Radi se na stvaranju boljih uvjeta. Kroz modul programskih ugovora imamo projekcije upisnih kvota te smo na tragu da se dio kvota iz društveno-humanističkih preusmjeri na znanstveno-tehnološka područja.“, kazao je ministar dok je dekan Medicinskog fakulteta Dragan Ljutić pohvalio sve djelatnike koji, unatoč kadrovskom manjku, obavljaju izvanredan posao i na fakultetu i u splitskoj bolnici.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba