index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Otvoreni 11. „Dani kršćanske kulture“

U palači Milesi u subotu su svečano otvoreni 11. "Dani kršćanske kulture", a manifestaciju je otvorio splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić ...

2015_03_21_dkk-milesi.jpg ... koji je tom prigodom čestitajući organizatoru na ustrajnosti i entuzijazmu o kojem svjedoči još jedna godina bogata programskim sadržajima, istaknuo važnost programa koji ukazuju na bogatstvo kršćanske kulture. Koristeći se poznatom izrekom "kruha i igara" istaknuo je kako u vremenu kada nažalost nema dovoljno kruha sve više do izražaja dolaze različite igre, ali kako se manifestacija "Dani kršćanske kulture" nipošto ne može nazvati igrom, nego ona potvrđuje kako čovjek doista ne živi samo o kruhu nego i o onome duhovnome i kulturnome što će posjetitelji manifestacije ove korizme itekako moći vidjeti posjećujući programe manifestacije.
Na početku samoga otvaranja nazočnima se obratio i ravnatelj manifestacije "Dani kršćanske kulture" Miro Radalj koji je istaknuo kako pokrećući manifestaciju 2005. godine nije ni slutio kako će potrajati ovoliko dugo i ući u drugo desetljeće. Inicijativa za pokretanje manifestacije potekla je od nakladne kuće Verbum, a u proteklih deset godina razvila se do te mjere da je Verbum danas koordinator i moderator programa, a niz institucija i organizacija uključenih u organiziranje pojedinih programskih sadržaja, kao i velik broj umjetnika koji sudjeluju u manifestaciji pokazatelj su općeg značaja manifestacije i zajedničke brige za kulturnu i duhovnu baštinu, rekao je. Istaknuo je, također, kako je manifestacija ove godine u znaku dvojice Stjepana – započinje izložbom slika slikara Stjepana Ivaniševića i završava dodjelom nagrade "Andrija Buvina" književniku Stjepanu Lice – a obojicu ih odlikuje samozatajnost te ustrajnost u neumornom umjetničkom stvaralaštvu.
Manifestacija se ove godine po prvi put održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske te je u to ime nazočne pozdravio njezin izaslanik, savjetnik Predsjednice za društvene djelatnosti Andro Krstulović Opara, koji je istaknuo veliko zadovoljstvo zbog ustrajnosti i entuzijazma organizatora koji iz godine u godinu rađa sve bogatijim programom koji svjedoči o temeljima hrvatskoga identiteta. Iskazao je i zadovoljstvo činjenicom da se manifestacija u 11. godini održava po prvi put pod pokroviteljstvom Predsjednice RH što svjedoči o njenom nacionalnom značaju u očuvanju tradicijske kulture.Svečanom otvaranju nazočili su i predstavnici Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, koji su i pokrovitelji manifestacije "Dani kršćanske kulture", dožupan Luka Brčić i dogradonačelnica Aida Batarelo, koji su ovom prigodom istaknuli svoje zadovoljstvo zbog ustrajnosti u održavanju ove kulturne manifestacije koja pokazuje značaj kršćanske kulture ne samo u Splitu i Dalmaciji gdje se odvija, nego i šire.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba