index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Potpisan Ugovor za izgradnju škole na Pazdigradu

„Konačno smo dočekali i taj dan da nakon dvadeset godina potpišemo ugovor o izgradnji jedne škole u Splitu“, rekao je gradonačelnik Ivo Baldasar prigodom potpisivanja Ugovora o izvođenju radova na izgradnji Osnovne škole Pazdigrad koji je danas u Banovini supotpisao s direktorom tvrtke Lavčević d.d. Petrom Antićem.

2015_03_19_pazdigrad.jpg „Obećanja koja smo dali ovim se polako realiziraju, a škola Pazdigrad bila je jedan od prioriteta ovog mandata“, naglasio je gradonačelnik Baldasar i najavio da će uskoro započeti i novi projekti koji će povećati zaposlenost u gradu Splitu.
Potpisivanju Ugovora za izgradnju škole Pazdigrad, projektu vrijednom gotovo 60 milijuna kuna nazočio je, među ostalima, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta, prof.dr. Roko Andričević, predstavnik roditelja Zdenko Omrčen te zamjenica gradonačelnika, Aida Batarelo koja je najavila da će se kamen temeljac položiti već idućeg mjeseca, a rok za dovršetak radova je 22 mjeseca od dana uvođenja izvođača u posao.
„Za mene ovaj događaj ima i emocionalnu razinu. U 20 zadnjih godina gradi se prva osnovna škola. Bit će to škola 21. stoljeća po svim pedagoškim standardima“ kazala je zamjenica gradonačelnika, Batarelo.
„Drago mi je da je posao dobio Lavčević, splitska firma s dobrim rejtingom, što znači da će ovu školu graditi splitsko znanje i splitska pamet. Kada smo krenuli s dogovorima relativno smo se brzo dogovorili i vjerujem da neće biti rastezanja s gradnjom, a pozivam i roditelje da nam se jave ako primijete da je došlo do odugovlačenja“, kazao je gradonačelnik Baldasar.
Prema njegovom mišljenju u Splitu će zavladati pozitivno ozračje u smislu zapošljavanja, a građevina je ta koja će povući i sve ostalo. Svima nam je cilj, kako je rekao, da djeca koja budu pohađala ovu školu imaju gdje raditi u svom gradu.
Osnovna škola Pazdigrad koja će biti izgrađena prema projektu Studia x.3.m d.o.o.iz Zagreba, prvonagrađenom radu izabranom na temelju javnog natječaja Društva arhitekata grada Splita, financirat će se iz proračuna Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te splitskog proračuna, u jednakim dijelovima u narednom trogodišnjem periodu. Kapacitet objekta predviđen je s 18 odjeljenja u svakoj smjeni, odnosno za 390 učenika u jednoj smjeni, za kapacitet nastave u dvije smjene ukupno 780 učenika (36 odjeljenja).
2015_03_19_pazdigrad-B.jpgU ovom trenutku s područja Žnjana i Pazdigrada oko 500 učenika pohađa neku od osnovnih škola Grada Splita. Najveći broj (gotovo polovina) pohađa Osnovnu školu Mertojak, a glavnina preostalog broja učenika polaznici su škola Trstenik ili Split 3 (polaznici programa produženog boravka).
Izgradnjom škole Pazdigrad, OŠ Mertojak prijeći će s trosmjenskog na dvosmjenski rad.
Škola će biti izgrađena na građevinskoj parceli površine 11.600 metara četvornih, a ukupna neto površina OŠ Pazdigrad 6.971,05 metara četvornih.
Svojom vizurom, kvalitetom materijala i opreme predstavljat će reprezentativnu građevinu 21. stoljeća.
Na nivo podruma, a na koti pristupa sa kolno pješačke prometnice , smješten je ulazni trg za vanjske korisnika sportskih sadržaja, trodjelna dvorana sa pratećim sadržajima (svlačionice sa tuševima, školska kuhinja, i sklonište).
Na ostalim etažama, smješteno je ukupno 20 radnih prostora/učionica , od čega je u zapadnom bloku 8 učionica razredne nastave, a u srednjem bloku je 12 učionica predmetne nastave.
Od ostalih sadržaja predviđeni su i kabineti profesora, djelatnika škole, zbornica, blagovaonica, sanitarni čvorovi, spremišta. Vanjski sportski tereni (vježbališta sa spravama, staza za trčanje, 2 igrališta za rukomet i košarku) smješteni su nad krovom trodijelne dvorane i u sjevernom dijelu građevinske parcele.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba